Lázár János Márki-Zayról: Ilyen egy politikai potyautas, semmivel nem járul hozzá a tram-train sikeréhez

2021-11-29 16:48:00
Közösségi oldalán bökött oda az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a beruházás kapcsán Lázár János.

Mint arról mi is beszámoltunk a nap folyamán, elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról. Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa szerint a vasútvillamos indulása történelmi pillanat a hódmezővásárhelyiek, a szegediek és az ország minden lakosa számára. 

Márki-Zay is megszólalt a tram-train kapcsán, szerinte a „sors iróniája, vagy Orbán Viktor humora, hogy az a Lázár János a felelőse a projektnek, aki 2017-ben még le akarta állítani”

Vásárhely megszenvedte ezt a beruházást, megérdemeljük, hogy jól működjön

– fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki tagadta, hogy Botka Lászlóval akadályozták volna a beruházást.

„Márki-Zay most is csúsztatott párat”

Lázár János közösségi oldalán reagált a hódmezővásárhelyi polgármester szavaira. „Ilyen egy politikai potyautas” – fogalmazott Lázár, hozzátéve, 

semmivel nem járul hozzá a beruházás sikeréhez, pitiáner módon kötekedik, a kákán is csomót keres, miközben kényszeredetten próbál tetszelegni.”

Lázár szerint „eddig is így vezette” Márki-Zay a várost, most pedig „az egész országra ki akarja terjeszteni a »sikeres modellt«”. Lázár János szerint Márki-Zay Péter csúsztatott párat, amikor a tram-train költségeiről, megvalósításáról, vagy menetrendjéről beszélt.

Ezután csöndben visszavonta azt az ígéretét, hogy a vásárhelyi közösségi közlekedés ingyenes lesz. Bejelentette ugyanis, hogy a tram-trainre ez már nem vonatkozik, mert Lázár…”

– zárta bejegyzését a fideszes országgyűlési képviselő. 

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala