Aranyfokozatú propaganda: az MTV grúz felvételekkel bizonyította, hogy Budapesten verik az LMBTQ-embereket

2021-11-29 15:25:00

Szalma György
Kontra
Radványi Viktória, a Budapest Pride egyik szervezője kiérdemelte az MTV European Music Awards „Generation Change” nevű elismerését.

„Nem, Radványi nem Kabulban, Iszlámábádban vagy valamelyik afrikai országban, esetleg Angliában küzd az LMBTQ-ügyért, ahol fizikai valóságukban fenyegetik a melegeket. Radványi Viki Budapest utcáin teszi kockára az életét naponta.

Hogy valójában mekkora veszélynek teszi ki magát azzal, hogy meleg és a Budapest Pride szervezője, arra szemléletes bizonyítékot szolgáltat az, hogy a díjátadóra a Puskás Arénában került sor.

A meleg közösség egészét pedig veszély fenyegeti. Az LMBTQ-embereket megtámadják az utcán, és kirúgják őket a munkahelyükről. Erről beszélt Radványi Viki egy videóban, amit szintén az MTV készített.

Érzelmes zene mellett mesélt arról, hogy Budapesten nem foghatja meg a barátnője kezét, folyton a háta mögé kell nézzen, mert veszélyben érzi az életét.

A Radványi által elmondottakkal a felvételek valóban sokkolóan hatnak.

Mindössze annyi a probléma, hogy a felvételek nem Magyarországon, hanem Grúziában készültek. Tehát miközben a díjazott hölgy Budapest utcáin zajló erőszakról beszélt, a film készítői egy másik országban készült felvételekkel szemléltették, hogy a hatóságok milyen keményen lépnek fel a magyar Pride résztvevőivel szemben.

Mintha már történt volna valami hasonló. Néhány éve egy fényképfelvétel járta körbe a világot, amin az látszódott, hogy a magyar rendőrség emberei dulakodnak egy háromtagú családdal a vasúti síneken.

Akkor az egész nyugati világ felhorkant a brutalitás láttán.

Néhány nap múlva persze kiderült, hogy a magyar rendőrök egy kisgyermekes anyukát mentettek ki egy erőszakos migráns kezei közül, aki magával rántotta a sínek közé az anyukát és a gyermekét is.

A cáfolat töredéknyi figyelmet sem kapott. A nyugati közvélemény számára az történt, amit a fotón láthattak. A jelenet valódi háttere teljesen mellékes.”

Fotó: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.