Kövér László házelnöknek, továbbításra

2021-11-27 17:44:00

Fekete-Győr András
Facebook
Önnek azonnal távoznia kell a hivatalából!

„Mivel a tavaszi választásokig még nem, utána pedig már nem tud a házelnöki pulpitusról abúzálni és pénzbüntetéssel sújtani, mint országgyűlési képviselőt, így jelen levélben fordulok Önhöz.

A mai napon az egész ország megtudhatta a Direkt36 birtokába jutott felvétel alapján, hogy Ön, mint az egyik közjogi »méltóság« saját elborult politikai nézetei mentén okította legalább egyszer, tavaly februárban a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőit az Alkotmányvédelmi Hivatalban. Ez a tény önmagában is felháborító, hiszen semmilyen jogalapja nincs, hivatalából adódóan nem kötődik közvetlenül a szakszolgálatokhoz, így teljességgel érthetetlen mégis milyen módon, milyen indokkal tart Ön eligazítást.

Arról nem is beszélve, hogy a szóban forgó beszédének tartalma teljesen egybevág a hónapokkal később kirobbant Pegasus-botránnyal. Ezek szerint elképzelhető, hogy Házelnökként, a szükséges nemzetbiztonsági engedély nélkül, csak azért, mert Orbán Viktor egyetemi pajtása volt, Ön tudhatott a Pegasus megvásárlásáról és használatáról? Továbbmegyek, elképzelhető, hogy a hivatalos, miniszteri szintről érkező megfigyelési parancsokat, Ön szóban, sajátos retorikájával is megerősítette? Sarkallta Ön a titkosszolgálati vezetőket, hogy kifejezetten politikai célzatból, a Fidesz által eszkábált jogszerűségi álca mellett hallgassanak le újságírókat, politikusokat, üzletembereket?”

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.