Lukasenka: Köpök rá, mit gondol rólam az Európai Unió

2021-11-27 21:59:00
„Engem nem az Európai Unió választott meg. Negyed évszázada nem ismernek el” – mondta a fehérorosz elnök.

Újabb részleteket közölt a BelTa fehérorosz hírügynökség abból az interjúból, amit Aljakszandr Lukasenka elnök adott múlt héten a BBC brit közmédiának – írja a Magyar Hírlap. 

Az interjúban az államfőt arról is faggatták, hogyan szólította telefonbeszélgetésükkor Angela Merkel német kancellár – a kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Nyugaton többen vitatják a tavalyi fehérorosz választások tisztaságát, így Lukasenka legitimitását is. Mint mondta, Merkel „elnök úrnak” szólította őt, ha nem hiszik el, el lehet kérni a németektől a leiratot.

Nézze, magasról köpök rá, mit gondolnak rólam önök az Európai Unióban.

Engem nem az Európai Unió választott meg. Negyed évszázada nem ismernek el. Engem a fehérorosz nép választott meg, nekem az a fontos, a népem mit gondol rólam” – közölte a riporterrel.

Lukasenka felvetette, inkább azzal kellene foglalkoznia a nyugati médiának, hogyan szólítsák meg Joe Bident, szerinte ugyanis az amerikai elnök legitimitása megkérdőjelezhető annak fényében, hogy még a mainstream média, a BBC és a CNN is beszámolt a választáson tapasztalt csalásgyanús esetekről.

Nyitókép: YouTube