Etikai eljárás indulhat Jakab Péter ellen a Jobbikban

2021-11-26 14:08:00
A pártvezér kabinetfőnöke, Molnár Enikő ellen is vizsgálatot kezdeményezhet a Jobbik újpesti alapszervezete.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt: a Bors arról írt, Jakab Péter fél napon át bujkált, a pártelnök szerint viszont mocskos kampány zajlik ellene. A cikkben többek között az áll, hogy a Jobbik elnöke bement egy lakásba, majd kijött egy, a lap által a „szeretőjeként” emlegetett nővel. A közzétett képeken Jakab Péter, valamint kabinetfőnöke, Molnár Enikő szerepelt.

A pártvezér közösségi oldalán tagadta, hogy bármi is lenne kettejük között munkakapcsolaton kívül, közölte továbbá: perelni fog. Mint leszögezte: a hölgy pusztán a kabinetfőnöke, akivel baráti a viszonya, hisz 2016 óta együtt dolgoznak. Az ügyről bővebben ide kattintva olvashat.

Etikai eljárás lehet a vége

A Bors pénteken ugyanakkor már arról számolt be, hogy az üggyel kapcsolatban a Jobbik újpesti alapszervezete etikai eljárást kezdeményezhet Jakab Péter pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő ellen.

A beadvány Jakab Péter és a kabinetfőnöke, Molnár Enikő közötti viszony kivizsgálását tűzte ki célul. Az indoklás szerint ugyanis, ha a Jakabékkal szemben a sajtóban megjelent vádak beigazolódnak, az árthat a párt hitelességének.

A dokumentum írói szerint a párttagságot, valamint a választókat tájékoztatni kell arról, hogy 

  • Jakab és Molnár viszonya alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?
  • ki a tulajdonosa és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt?
  • Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?
  • mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?
  • miért töltött éjszakákat Jakab Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhán perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?

Mint a beadvány is írja, a vádak bebizonyosodása esetén az eljárás kezdeményezői Jakab Péter esetében elnöki jogainak korlátozását, a párt kabinetfőnöke esetében pedig szigorú megrovást tartanak indokoltnak.

Fotó: Ficsor Márton