Egy ilyen ügy miatt fejeknek kellene hullania!

2021-11-25 08:51:00

Jámbor András
Facebook
Esetleg jelezni kellene felfelé, hogy helloka Viktor uram, van egymillió PCR-ünk, ami le fog járni.

„Esetleg, talán, lehetne figyelni arra is, hogy mikor jár le a készlet szavatossága, sőt, talán ez kötelesség lenne, és jelezni felfelé, hogy helloka Viktor uram, van úgy egymillió PCR-ünk, ami le fog járni, kéne valamit kezdeni vele...

Miközben családok otthon veszik a gyerek után a 2-5-19 ezer forintos teszteket, aközben a Jelen cikkében lévő számok alapján kidobtak az ablakon egymillió PCR tesztet. Csak mi az elmúlt 3 hónapban 40 ezer forintnál járunk a családdal tesztek vásárlásban, mert két kicsit gyereknek mindig folyik az orra, köhög és tünetei vannak, és próbáljuk védeni a közösségeinket a folyamatos teszteléssel.

Mennyibe került volna meghirdetni egy ingyenes tesztelést a kórházakban vagy a szakrendelőkben. Mennyivel könnyebb lett volna sok tízezer magyar családnak, ha megbizonyosodhatott volna, hogy a gyerekeik vagy saját maguk tünetei csak megfázás és nem covid miatt vannak. Mennyivel könnyebb lett volna, ha ezt a tesztelést az állam ingyen végzi. Ráadásul nem kellett volna pénzt költeni a lejáró tesztek megsemmisítésére.

Az ellenzék már tavaly ilyenkor kérte az ingyenes tesztelést. A kormány ehelyett hatósági árat állapított meg, ami mára gátolja a tesztelést, ugyanis már kijött egyre több otthon használható készitmény, ami ugyan sokkal rosszabb hatásfokkal tesztel, viszont olcsóbb. Ma már a PCR is olcsóbb a piacon mint 19.000 forintban megállapított hatósági ár.

Mibe került volna beváltani az ellenzék kérését, és nem kukába dobni ezt az 5 milliárd forint értékű tesztet, hanem ingyenes tesztelést csinálni, pont úgy, ahogy a főváros és az önkormányzatok meg tudták csinálni? Talán segített volna kicsit a járványgörbén is, ha az állampolgárok letesztelhették volna magukat ingyen, nem?

Elképesztő pazarlás ez egy járvány közepén, ami nem csupán a közpénz miatt bántó, nem csupán azért bántó, mert az állam azt sem tudja, mikor járnak le a tesztjei és mennyi van belőlük, nem csupán azért bántó, mert a lakosság tesztelése helyett megint a cégek pénztárcáját tömték ki, hanem azért is bántó, mert ezen konkrétan emberéletek múlhatnak most.

Ha ismert lenne a felelősség és a következmény fogalma ebben az országban, egy ilyen ügy miatt fejeknek kellene hullania! Ezt az ügyet ki kell vizsgálni, hogy hol és ki hibázott, mert órási felelősségről van szó.”

Fotó: Facebook/Jámbor András

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.