Coming outol a Mikulás a norvég posta karácsonyi reklámjában

2021-11-23 13:45:00
A norvég posta „When Harry Met Santa” hirdetésében Karácsony szenteste meleg szerelemre lel a Mikulás.

Két évvel ezelőtt a Posten – a norvég posta – elkezdett minden évben ünnepi hirdetést készíteni Karácsony alkalmából, azóta a kampány az ország ünnepi szezonjának várva várt részévé lett. Az idei új reklám hatalmas viszhangot váltott ki, mivel a szervezet úgy döntött, hogy megemlékezik arról, hogy az ország 50 éve dekriminalizálta a homoszexualitást.

A reklám egy férfi életét meséli el, aki beleszeret a Mikulásba

A film a „When Harry Met Santa” címet viseli mely szójáték a magyarul Harry és Sally címen ismert romantikus vígjáték címével. 

A filmben egy férfi felfedezi, hogy a Mikulás minden évben meglátogatja a házát, és a két férfi tekintete találkozik. A következő években a férfi továbbra is szemmel tartja a Mikulást, de a Mikulás látogatásai túlságosan rövidek. Az egyik látogatás során a Mikulás azt mondja neki: „Te horkolsz. Jövőre visszajövök.” A következő évben a Mikulás így szól: „Sok ajándékot kell kézbesítenem. Jövőre visszajövök. Jól nézek ki?” A fülledt szerelmi dráma azzal tetőzik, hogy a Mikulás egyik este kicsit tovább marad, mondván, kapott egy kis segítséget a norvégiai Postentől, így több időt tölthetnek együtt. A film végén a két férfi szerelmes csókot vált. A kisfilm végén található felirat így szól: „2022-ben lesz 50 éve, hogy Norvégiában legálissá vált, hogy bárki azt szerethesse, akit csak akar.”

Oda Rygh, a norvég LMBTQ-szervezet, a FRI munkatársa a Kampanje marketing magazinnak elmondta: „Sokunk számára a karácsony egy olyan időszak, amelyet azokkal töltünk, akiket szeretünk, és jó látni, hogy a Norvég Posta most megmutatja, hogy a szeretet mindenkié, irányultságtól és életkortól függetlenül, még akkor is, ha valaki az Északi-sarkon él.”

Fotó: Youtube