Folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli hajók Olaszország déli partjaira

2021-11-22 10:47:00
Lampedusa migránsközpontjában 560-an vannak, miközben a tábor befogadóképessége kétszázötven főre lett tervezve.

További több mint kétszázhúsz illegális migráns érkezett Lampedusa szigetére a hétfőre virradó éjszaka, miközben folyamatosak a kikötések Szicília és az Adriai-tengerre néző Puglia partjain is – közölte az olasz parti őrség.

Lampedusa migránsközpontjában ismét 560-an vannak, miközben a tábor befogadóképessége kétszázötven főre lett tervezve.

A szigethez tartozó tengeri övezetben a parti őrség és a pénzügyőrség három kisebb hajóról 221 embert szállított partra. Vasárnap 76 illegális migráns érkezett a dél-olaszországi szigetre. Azonosításuk után karantén-hajókra helyezik át őket.

A Sea Watch4 egy nap alatt 800 migránst tett partra

Karanténban van már az a 348 migráns is, akit a Dattilo olasz hadihajó vett fel, és a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében tett partra. A csoportban azonosított negyven, felnőtt kíséret nélküli kiskorút védett intézményekben helyezték el. Pugliába

az utóbbi huszonnégy óra alatt 272-en érkeztek a Törökországból induló földközi-tengeri migrációs útvonalon.

A Sea Watch4 német civilhajó közösségi oldalán közölte, hogy 375 embert vett fel a fedélzetére. A hajó november 4-én több mint 800 migránst tett partra a szicíliai Trapaniban, majd kéthetes karantén-kötelezettség után újraindult.  Az utóbbi hétvégén átlépte a hatvanezret az év eleje óta érkezett bevándorlók száma, köztük több mint nyolcezer volt a tizennyolc évnél fiatalabb.

A tavalyi év ugyanazon időszakában kevesebb mint 33 ezren kötöttek ki, egy évvel korábban tízezren. Novemberben több mint hatezren érkeztek a dél-olaszországi partokra, szeptember elsejétől számolva több mint húszezren.

(MTI)

A nyitókép illusztráció: MTI/ EPA/ Sedat Suna