A Budapest Airport tulajdonosa megtette az első lépést az eladás felé

2021-11-15 21:26:00
A tulajdonosok a cég közös átvilágítási eljárását kezdeményezték a magyar kormánynál.

A Budapest Airport tulajdonosai a cég közös átvilágítási eljárását kezdeményezték a magyar kormánynál – jelentette be a többségi tulajdonos, az AviAlliance GmbH, aki szerint ez a lehetséges első lépés a repülőtér eladása felé. Az AviAlliance azt is megerősítette, hogy

a magyar kormány által vezetett konzorcium egy felülvizsgált, nem kötelező erejű vételi ajánlatot tett a repülőtér megvásárlására.

Az AviAlliance közleménye szerint „a magyar kormány elfogadta a feltételeket a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez” ezért úgy döntöttek, hogy elindítják az átvilágítási folyamatot. „Ez egy lehetséges első lépés a repülőtér eladása felé, ugyanakkor hangsúlyozni kívánjuk, hogy a folyamat kimenetele bizonytalan” – áll a dokumentumban.

A Budapest Airportban a legnagyobb, 55,44 százalékos részesedéssel az AviAlliance rendelkezik, amelynek az anyavállalata Kanada egyik legnagyobb, állami nyugdíjalapja, a PSP Investments. A szingapúri GIC Special Investments és kanadai Caisse de depot et placement du Quebec (CDPQ) egyenként valamivel több mint 21 százalékos részesedéssel rendelkezik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Beliczay László