Fekete-Győr szerint 2006 Gyurcsány morális bukásáról szólt

2021-11-14 20:26:00
A Momentum volt elnöke bejegyzésében azt írta: akkor, középiskolásként őt is a düh és a tenniakarás vitte ki a véres események közelébe.

Fekete-Győr András hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában értekezik a 2006-os eseményeket feldolgozó Elk*rtuk című magyar játékfilmről. A Momentum volt elnöke szerint a film nem azt a 2006-ot mutatja be, amire ő emlékszik, hiszen emlékei szerint akkor szó sem volt „fiatalokat autóval üldöző titokminiszterekről” és a „minden rosszat képviselő Dobrev Kláraról”.

Szerinte 2006-ot a helyén kell kezelni

Akkor, középiskolásként az őszödi beszéd miatti düh és a tenniakarás vitt ki engem is a tömegbe, vele együtt pedig a véres események közelébe” – írja bejegyzésében, majd hozzáteszi, hogy  a 15 évvel ezelőtti ősz

a kibukott hazugság miatti jogos felháborodásról és Gyurcsány Ferenc morális bukásáról szólt.

Fekete-Győr szerint a történelem minden autoriter rendszere akkor tekerte fel leginkább a propagandát, amikor legjobban féltek a bukástól, ebből pedig azt a következtetést vonta le, hogy a film jól mutatja: „Orbánék most egyenesen rettegnek”.

„Ne üljünk fel se Orbánék, se az ellenzéki oldalon még mindig erős relativizálás hazugságainak! 2006-ot kezeljük a helyén, mikor az emberek teljesen jogos és békés felháborodását az egyik oldalról rendőri túlkapások, a másikról önjelölt, agresszív forradalmárok sározták be” – zárja bejegyzését Fekete-Győr András.

Nyitókép: Facebook