Világszenzáció Mátészalkán: Peti bohóc 88 befeszült nyugdíjas előtt hírdette Don Gyurleone igéjét

2021-11-11 10:05:00

Rőfös Géza
Kontra
Meredeken zuhan az érdeklődés a szivárványkoalíció tagjainak produkciói iránt.

„Egyesével megszámoltuk a résztvevőket, de lehet, hogy hibáztunk, és voltak 100-an vagy akár 110-en is a vándorcirkusz aktuális állomásán. A kormánydöntés tehát elmaradt, helyette egy rossz hangulatú nagymama- és nagypapa-találkozón vehettek részt az érdeklődők.

Nem tudjuk, ki engedte el hamarabb a 2022-es választási győzelem illúzióját: a baloldali ellenzék vagy a támogatóik. A kormányváltásra szövetkezett pártokra irányuló figyelem az előválasztással láthatóan elérte a zenitjét, azóta meredeken zuhan az érdeklődés a szivárványkoalíció tagjainak produkciói iránt.

Nem tudjuk azt sem, hogy Feri megsértődött-e, amiért a választók nem a nejét jelölték ki, hogy véres kardot lengetve csatába vezesse a moslékszövetség seregeit a felcsúti patás ördög gonosz birodalma ellen. Sok mindent megmagyarázna ez a forgatókönyv, de az okok talán lényegtelenek is. 

Közeleg a tél, egyre hűvösebb van a köztéri cirkuszi produkciókhoz, az ellenzéki politikus életciklusa pedig a húslégyhez hasonlóan hanyatló fázisba fordul, mire lehullanak a fák levelei. Lehet, hogy izzik a népharag, de annyira láthatóan mégsem, hogy elég ember menjen ki az utcákra.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.