Témája okán

2021-11-10 07:29:00

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Égig ér a hiszti, fröcsög a testnedv, de az nem kérdőre vonás, az a szabadságharc.

„Talán a legfontosabb, hogy álljon itt a 444.hu cikke teljes egészében, ugyanis amikor eltakarítottuk ezt a beteg, velejéig rothadt világot örökre (mégiscsak előkerülnek majd a szőke és roppant nem barbár hadak végre, úgyhogy készüljetek!), akkor tananyag lesz az iskolákban – talán csak a felsőoktatásban – az »Egykorvolt médiag…cikk« választható kurzuson. Íme:

»Válaszolt a tapolcai mozi vezetője Navracsicsnak: az ElkXrtukat a témája miatt nem játsszák. Miután tapolcai emberek panaszkodtak Navracsics Tibornak amiatt, hogy a Városi Mozi nem vetíti az ElkXrtukat, a fideszes politikus levélben vonta kérdőre a mozi vezetőjét, Bakonyi Veronikát: milyen megfontolás, 'esetleg utasítás' áll amögött, hogy a film nincs műsoron.

Azóta megkapta a választ is Bakonyitól: 'Tájékoztatom a film kapcsán, annak témája okán, a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra.' Navracsics ezt azzal kommentálta: 'mindenki figyelmébe ajánlom, aki az előző poszt alatt a független és gazdasági megfontolásokat szem előtt tartó mozi ideája mellett kardoskodott. Úgy tűnik, vannak Tapolcán, akik már szégyellik azt, amit pár éve gondoltak a 2006-os eseményekről.'«

Egyszerűen tökéletes. Van tehát betiltott filmünk, amely miatt a körzet kormánypárti(?) politikusa »kérdőre vonja« a helyi mozi vezetőjét. Amikor ugyanis kormánypárti(?) politikus érdeklődik egy »független intézmény«, a mozi, a mozi(!!!) vezetőjénél, akkor az »kérdőre vonás«. Nem úgy, amikor ellenzéki politikusg…cik (ez utóbbiak rendkívül undorító, ám elkerülhetetlen szimbiózisban élnek a médiag…cikkel) őrjöngenek, hisztériáznak és vonnak kérdőre bárkit bármiről, például arról, hogy miért nem adnak óvodás kisgyerekek kezébe ratyi szexkönyveket gazdagon illusztrálva, ami mégis csak egy legitim vita – lenne… De nem. Akkor jönnek a politikusg…cik, lásd mint fent, égig ér a hiszti, fröcsög a testnedv, de az nem kérdőre vonás, az a szabadságharc.

De ez csak az eleje. Ragadjuk meg üstökénél a mozivezető főnéni szájszagú, virsliujjú, munkásőr-lelkületű válaszát, amelynek amúgy Tímár Péter remekművében, az Egészséges erotikában lenne a helye, valahol az »Ég az üzemem!« és a »Tűz van, b…szd meg!« környékén: »Tájékoztatom a film kapcsán, annak témája okán, a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra.« Témája okán, mi? Ez oda van mondva, mi tagadás.”

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.