Hajnal Miklós felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál, pedig saját bevallása szerint csak érettségije van

2021-11-08 15:34:03
Az ellenzék hegyvidéki jelöltje CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be.

Mint arról korábban írtunk, már sajnálja Hajnal Miklós, hogy közgazdászként hivatkozott magára.

A Momentum elnökségi tagja Közgazdászként hivatkozott magára, kiderült, hogy nincs is diplomája, már sajnálja a történteket. Bővebben is érdekel...

Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége

A baloldali előválasztásig nem volt kétség afelől, hogy a momentumos politikus közgazdászként száll ringbe a jövő évi választáson Budapest 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. Azonban egy az előválasztás hivatalos weboldalára feltöltött dokumentum nagy port kavart. Kiderült: Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így közgazdásznak sem nevezhetné magát.

Hajnal CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be. Így tehát

a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért (lenti kép).

Hajnal Miklós önéletrajzának vonatkozó részletei, melyet az előválasztás honlapjára töltött fel:

Fotók: elovalasztas2021.hu

Hajnal Miklós: Sajnálom, és elnézést kérek, ha bárkit ezzel megbántottam, hogy így hivatkoztam magamra

A Momentum elnökségi tagját legutóbb az Index kérdezte meg végzettsége kapcsán. A portál csütörtökön megjelent „Kibeszélő” című műsorában a politikus kérdésre válaszolva elmondta: „az a része nekem eléggé fáj, hogy engem hazugsággal vádolnak, miközben [...] én magam írtam le (Hajnal itt az előválasztási honlapra feltöltött önéletrajzára utal – a szerk.), hogy én felfüggesztettem az egyetemi tanulmányaimat, egyébként most kezdtem az ELTE-n a jogi tanulmányaimat, tehát nem arról van szó, hogy én ne tartanám fontosnak egyébként az élethosszig tartó tanulást, de azért az kicsit méltatlan, hogy ebben azt állítják, hogy én hazudtam volna.”

A politikus hozzátette, „és a közgazdász részre reagálva, én azt a részét egyébként a magam részéről

sajnálom, és elnézést kérek, ha bárkit ezzel megbántottam, hogy így hivatkoztam magamra.

Hajnal fentebb idézett nyilatkozatát az alábbi videóban (20 perc 12 másodperctől kezdődően tekintheti meg):

 

Nyitókép:  Földházi Árpád