Rejtélyes hangfelvétel jelent meg a fővárosi ingatlanügyekről

2021-11-07 16:59:00
A felvételen egyértelműen, jól hallhatóan megnevezték a Városháza eladás kapcsán hírbe hozott Berki Zsoltot.

Újabb részletek láttak napvilágot a Városháza eladása kapcsán. A videofelvételen ugyanaz az álarcos alak, Anonymus beszél, aki a Cseh Katalin körül a nyáron kialakuló céges botrányhoz is megannyi információt osztott meg a közvéleménnyel.

A videón szereplő alak ezúttal Berki Zsolt kapcsán játszott le egy hangfelvételt. Berki annak a Northern Rock Kft.-nek a tulajdonosa, amely az Index által nyilvánosságra hozott szerződés szerint megbízást adott a Városháza eladására. 

Az álarcos által vasárnap bemutatott hanganyagon két férfi beszélget, az nem derült ki, hogy kik ők pontosan. Egyikük azonban egyértelműen, jól hallhatóan megnevezte Berki Zsoltot, és részletesen elmondta, hogy Berki közreműködésével hogyan jutott hozzá korrupciógyanús körülmények között a fővárosi önkormányzat egyik ingatlanához.

Az esetet elmesélő férfi világossá tette azt is, hogy az ingatlanvétel 2019 után, már Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történt.

Anonymus az állítások súlyát tovább erősítve megadta a szóban forgó ingatlan helyrajzi számát.

Karácsony eddig cáfolt

A Városháza eladásának hírét az Index robbantotta ki. A főpolgármester erre úgy reagált, hogy a portál „fake news kampányt” folytat, azt állította, nincs „Városháza-ügy”, a napokban pedig bejelentette, feljelentést tesz„hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát”.

Érdemes megemlíteni, hogy Kerpel-Fronius Gábor, valamint Gy. Németh Erzsébet tagadta, hogy ismernék Berki Zsoltot, akiről a felvételen szó esik. 

A teljes felvétel alább hallgatható meg: