Ezért drága a benzin: itt a Mandiner Reakció az energiaválságról! (videó)

2021-11-03 09:00:00

Írta: Kohán Mátyás
Elszabadultak a benzinárak – de az energiaválság sokkal nagyobb annál, ami a kutakon látszik belőle. Nézze meg a friss Mandiner Reakciót, mielőtt fejéhez fogná a töltőpisztolyt!

Azért indítottuk útjára a Mandiner Reakciót, hogy időszűkében lévő olvasóinknak hétről hétre gyors és érthető áttekintést nyújthassunk a hírek mögött zajló folyamatokról. Sorozatunk előző részében a Márki-Zay-jelenséget vette górcső alá Közélet rovatunk vezetője, Kacsoh Dániel, ezen a héten pedig az Európát és az egész világot sújtó energiaválságot vizsgálta meg közelebbről Kohán Mátyás külpolitikai újságírónk.

Mennyit bukik egy átlagos autós a brutális benzinárakon, és van-e értelme az ellenzék azon követelésének, hogy a kormány azonnal csökkentse az üzemanyag jövedéki adóját? Hogyan drágíthatja az üzemanyagot (és sok minden mást) a meggondolatlan zöldítés, no meg az elhibázott európai külpolitika? És hogyan vonhatja ki magát az egész alól egy kis közép-európai ország? Ha érdeklik a válaszok, nézze meg a friss Mandiner Reakciót – öt percnyi figyelméért tartalmas áttekintést adunk cserébe! 

 

Fotó: Pixabay