Márki-Zay Péter csomagol, a baloldal továbbra is integrálna, miközben migránsok dobálják a magyar katonákat

2021-10-30 14:53:00

Nagy Ervin
Pesti Srácok
A nagy átverés lényege az, hogy a baloldali politikát újracsomagolják.

„Ezt azért kilenc hónappal ezelőtt senki nem gondolta volna! A baloldalon összeállt a Jobbik Gyurcsánnyal. Jakab Péter megbocsátotta Gyurcsánynak a rendőrterrort, aki ugyanezzel a lendülettel feloldotta a Jobbikot minden szélsőjobbos bűnétől. Majd jött a nagy háziverseny, ahol mindenki azt gondolta, hogy Karácsony Gergely remek jelölt lesz, végül jött a villamos és kiderült, hogy mégsem. A közvélemény-kutatók megmérték, a pártok eldöntötték: Márki-Zay Péter több szavazatot tud hozni, mint a főpolgármester, ezért utóbbi lépjen vissza. Bár erről sem kérdezték meg a sajátjaikat, mégis tovább hangsúlyozták a demokrácia, a pluralizmus, a sokszínűség és a vitatkozó politikai közösség győzelmét.

Márki-Zay kevésbé elutasított, mint Karácsony (még kevésbé, mint Dobrev), és főnyeremény lehet abból a szempontból, hogy végre valaki talán képes lehet a sok-sok baloldali baromságot a választópolgár elől elrejteni.

A nagy átverés lényege az, hogy a baloldali politikát újracsomagolják és úgy próbálják eladni, hogy az is megvegye, aki utálja a baloldalt. Erre a feladatra lehet(ne) alkalmas személy Márki-Zay Péter.”

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.