Szájbarágós lecke politikai kesztyűbáboknak. Figyelj, Márki-Zay!

2021-10-26 12:41:00

Rákay Philip
Facebook
Az ellenzéki térfélen a királycsináló Gyurcsány Szemkilövető Ferenc.

„SZÁJBARÁGÓS LECKE POLITIKAI KESZTYŰBÁBOKNAK. FIGYELJ, MÁRKI-ZAY!

Karácsony Méhpásztor Gergely a napokban interjút adott a Jelennek, amiben – legalábbis a Telex átirata szerint, mert valljuk meg, nincs az az ember, aki végig tudná szenvedni ezt a nyekergést – a következőket mondja:

»Amikor ezen a ponton a riporter konkrétan rákérdez, hogy ezek olyan fenyegetések-e, amik arról szólnak, hogy Karácsony nem lesz többet főpolgármester, akkor a politikus azt válaszolja: „Hát például, igen. Nem arról van szó, hogy jövő héten leszavazzunk valami piszlicsáré előterjesztést, hanem hogy akkor majd beszélünk, meg felbontjuk az egészet. De hát ezek jönnek-mennek, én ezeken mindig mosolygok« 

Fordítsuk le, pontosan mit is vallott be töredelmesen Gergely:

Az ellenzéki térfélen a királycsináló Gyurcsány Szemkilövető Ferenc. Megválaszthat bárkit, a legnagyobb frakciója neki van, tehát a reggeli kávézáson kívül mindenben ő dönt.

Ha nem azt csinálod, amit Feri mond, bármikor levehet a sakktábláról. És ezt Feri keményen tudomásodra is hozza, ha úgy alakul a helyzet.

Karácsony ezeken ugyan bárgyún mosolyog, de végül mégiscsak becsicskul, mert persze főpolgármester szeretne maradni. És hogy marad-e, az is Feri kegyétől függ.

Márki-Zay tehát akarhat miniszterelnök lenni, de:

Ezt úgyis Feri dönti majd el.

Ha véletlenül miniszterelnök is lenne belőle valaha, pontosan úgy kellene majd táncolnia, ahogy Feri fütyül.

Gondolhatja tehát bármelyik nárcista kesztyűbáb, hogy ő a főhős, aki szabad akaratából mozog, ettől még Gy. Ferenc bábmester lehel életet belé.”

Fotó: Rákay Philip, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.