Budapest–Párizs

2021-10-26 16:19:00

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Egymásnak adják a kulcsot a francia jobboldal meghatározó szereplői a Karmelita kolostorban.

„Múlt hónapban a demográfiai csúcsra érkezett Budapestre Marion Maréchal, az ISSEP francia politikai iskola főigazgatója, valamint a publicista, író Éric Zemmour is – aki nem hivatalos államfőjelölt –, ma pedig a Nemzeti Tömörülés elnökét, államfőjelöltjét, Marine Le Pent fogadja Orbán Viktor miniszterelnök.

Aki francia elnök szeretne lenni – pláne azután, hogy már két ciklus óta nem jobboldali vezetője van az országnak –, annak érdemes eljönnie Budapestre egy-két jó tanácsért. Le Pen és Zemmour is népszerű, az pedig még a jövő zenéje, hogy melyikük lesz végül a legesélyesebb jelölt, de egy biztos: ha győzni akarnak, arról kell beszélniük, ami az embereket érdekli.

Mindkettejük számára központi kérdés a bevándorlás megfékezése, az integrációs problémák kezelése, ami húsba vágó és nagyon aktuális téma. Beszélni kell róla, miközben a politikában széles körben nem teszik, vagy ha igen, akkor eltagadják a probléma súlyát, és álmegoldásokkal állnak elő. Az emberek viszont erre nem kíváncsiak, mert akinek naponta megélt valósága az integráció kudarca, a törvényen kívül került külvárosok, a Franciaország iránti gyűlölet, azt nem könnyű megvezetni. Aki szerencsésebb helyzetben van, az utóbbi évek terrortámadásai azt is emlékeztették arra, hogy nagy a baj.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.