A legfontosabb tehát a hatása annak, amit mondasz

2021-10-26 12:04:00

Skrabski Fruzsina
Facebook
A filmekkel is így vagyok.

„A legfontosabb kommunikációs tanácsot, anyukámtól, Kopp Mária orvos-pszichológustól kaptam. Ő azt mondta, hogy az őszinteség sokszor többet árt, mint használ. Akkor lehetünk őszinték, ha tudjuk, hogy a másik úgy érti, amit akarunk mondani, ahogy azt valójában akarjuk.

Például, ha egy kritikát a másik úgy értelmez, hogy lenézed őt, akkor nem jól mondat el a kritikádat és ez a felelősséged. A hatás a felelősséged. A legfontosabb tehát a hatása annak, amit mondsz. A filmekkel is így vagyok. Nekem a legfontosabb, hogy az jöjjön le belőle, amit közölni akartam.

Itt a 2006-os filmnél egy cél volt, hogy mindenki élje át, milyen lehetett ártatlan áldozatnak lenni rendőri és civil részről egyaránt. Mindenki rohangáljon a kérdéseivel, hogy hogyan történhetett meg? A válasz nincs a filmben, mert még nincsenek válaszok, de remélem most már annyian fogjuk kérdezni, hogy kénytelenek lesznek válaszolni a felelősök.

Ezek a legfontosabbak: együttérzést váltson ki a film és kérdéseket.

Levelek a postaládámból (az árok másik oldaláról):

»Megnéztem tegnap a filmed. Gratulálok! Én sok mindent most tudtam meg. Azokban az ellenzéki körökben, ahol én mozgok azt mondták, hogy a fociultrákat a fidesz fizette, hogy puccs törjön ki, és a többi az kamuduma, sohasem történt meg, vagy a fociultrák sebesítették meg valójában a tüntetőket. Nagyon kedves, értelmes emberek,az én általam akkor olvasott sajtó, ezt egyöntetűen így tálalta. Nagyon árgus szemekkel kerestem, hogy mennyire vagytok részrehajlóak, és szerintem korrekt dokumentumfilmet forgattál. Azért remélem, hogy egyszer még több kérdésre tudjuk majd a választ. Köszönöm, hogy megcsináltad a filmet!:)«”

Fotó: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.