Márki-Zay: Pártállami megfigyelést folytat a Fidesz

2021-10-25 16:58:00
A kommunizmus legsötétebb időszakát idéző profilozást és megfigyelést folytat a Fidesz – írta Facebookon Márki-Zay Péter.

A kommunizmus legsötétebb időszakát idéző profilozást és megfigyelést folytat a Fidesz – mondta Márki-Zay Péter hétfőn Hódmezővásárhelyen, ahol bemutatta azt az anyagot, amelyet állítása szerint személye elleni lejáratásra használtak volna fel a kampányban. A polgármester állítása szerint az „anyagot a Fidesztől kapta meg a Demokratikus Koalíció vezetése, ők adták azt át Márki-Zay Péternek”.

„Ezt az anyagot a Demokratikus Koalícióval való egyeztetésen kaptam meg személyesen egy héttel ezelőtt, a „bizalom jegyében”. A Demokratikus Koalíció vezetői ezt az anyagot a Fidesztől kapták meg Dobrev Klára kampányához. Ezek lejárató anyagok személyem ellen. Két dolog látszik ebből: az egyik, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az előválasztásba, és az is, hogy milyen módszerekkel figyelnek meg embereket” – mondta Márki-Zay Péter a hétfői sajtótájékoztatóján.

„Ez a dosszié egy újabb példája annak, hogy milyen pártállami, a kommunizmus legsötétebb időszakát idéző profilozást és megfigyelést végez az ellenzékkel szemben a Fidesz. Együtt fogunk dolgozni azon, hogy hazánk egy demokratikus európai jogállam legyen, ahol nem lehet ilyen módszerekkel politikát művelni” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

(Facebook)

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP