Remélem, hogy ez a kör más választást nem nyer egyhamar

2021-10-17 19:10:00

Petri Ádám
Facebook
Pech, hogy a miniszterelnök-jelölti versenyt egy önmagát kóros rajongással kedvelő különös alak nyerte.

„Az ellenzék szavazói demokratikus versenyben leváltották az ellenzék jelentős részét ez üdvös. Pech, hogy az egészet pártként a legfanatikusabb és teljesen jellemtelen tömb nyerte, s a miniszterelnök-jelölti versenyt pedig egy önmagát kóros rajongással kedvelő különös alak (aki hamarosan kórosan dühös lesz, bár ezt még nem tudja).

Viszont önmagában az előválasztás komoly innováció volt, valóban nagyon sokakat mozgatott meg. Magam részéről remélem, hogy ez a kör más választást nem nyer egyhamar, ellenben, akik másképp gondolják, most joggal ünneplik a közös munkájukat, elszántságukat, mobilizáló gyűlöletüket, ki mit.

(Aztán majd összevesznek, mások áldozatnak tételezik magukat, s megint elölről. A politika izgalmas, az embereket érdeklik a közügyek, ez nagyszerű és az előválasztás éppúgy bizonyítja, mint a különböző petíciók, konzultációk mozgósító hatása. Valaha a Nemzeti Kaszinó alapszabályának első paragrafusa így szólt: »…a Nemzeti Ka­szinó nem egyedül a társadalmi tisztességes élvezetek gyülhelye, de egyszersmind a műveltség, a közhasznú elmélkedés és eszmecserének előmozdítására szol­gál; testületi működése köréből azonban ki van zárva minden politikai jellegű tevékenység.« Szerencse, hogy már akkor sem tartották be ezt. Egyébként a második paragrafus a szerencsejáték tilalmáról szólt, ott néha mégis felraktak egy-egy családi birtokot, országnyi tétről nem szól fáma.)”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.