Kedden kiderülhet, bezárják-e a Wembley Stadiont

2021-10-14 11:46:00
Az ok a júliusi Eb-döntő lehet, de a minapi angol–magyar meccs is negatívan hathat a döntésre az angolok félelmei szerint.

Több mint három hónappal azt követően, hogy Londonban lejátszották az Anglia–Olaszország Eb-döntőt, angol sajtóhírek szerint hétfőn meghallgatást tart az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, majd legkésőbb kedden már ítéletet is hirdet. Mint emlékezetes, a finálé előtt jegy nélküli, koronavírus elleni védettségüket igazolni nem tudó szurkolók a kordonokat áttörve beözönlöttek a stadionba – írja az nso.hu.

Az UEFA két nappal a döntő után már jelezte, hogy vizsgálatot indított az angolok ellen a szurkolók pályára rohanása, tárgyak pályára dobálása, az olasz himnusz kifütyülése és pirotechnikai eszközök használata miatt, majd augusztus 3-án újabb közleményben ismertette, hogy a finálé előtt és alatt történt rendbontások miatt a rendezési hiányosságokat is megvizsgálja – emlékeztet a sportoldal, amely felidézi a két napja, az angol–magyar meccsen történteket is, ahol ismét szurkolói balhéra került sor:  a találkozó első perceiben a helyi rendőrség és a lengyel szurkolókkal kiegészült magyar drukkerek

a vendégszektorban összecsaptak egymással.

Emiatt szerdán a FIFA is jelezte, hogy vizsgálatot indít, ám emiatt az angolok attól is tartanak, hogy a Wembley bezárása negatívan érinti majd az – elsősorban az – írekkel közösen tervezett 2030-as vb-rendezés elnyerését célzó pályázatukat – számolt be róla a Daily Mirror.

A hétfői meghallgatás után legkésőbb keddre meg is születhet az ítélet az Eb-döntőt megelőző atrocitások ügyében – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás