Karácsony: Legfeljebb akkor lépek vissza, ha elüt egy villamos

2021-10-03 16:17:00
A főpolgármester a vasárnapi kampányeseményén kifejtette: továbbra is ő a legalkalmasabb személy arra, hogy összetartsa az ellenzéki szavazótábort.

Karácsony megerősítette, hogy Orbán Viktor legyőzésére és az ellenzék vezetésére önmagát tartja a legalkalmasabb jelöltnek. Az elszámoltatás vezetésével Hadházy Ákost bízná meg, Dobrev Klárának a külügyminiszteri tárcát szánná, az alkotmányosság visszaállítását pedig Márki-Zay Péterre hagyná.

Karácsony Gergely videóinterjút is adott a Telexnek, amelyben a visszalépésével kapcsolatban feltett kérdésre némi iróniával azt válaszolta:

csak abban az esetben lépne vissza a miniszterelnök-jelöltségtől, ha elüti egy villamos.

A főpolgármester korábban azt nyilatkozta, hogy az előválasztáson arra számít, hogy ő szerzi meg a szavazatok többségét. A kérdésre, hogy hol számolhatták el magukat, úgy válaszolt:

„Lehet, hogy kicsit jobban bíztunk néhány dologban ami nem teljesült, más szempontból a papírforma érvényesült.” Ezzel kapcsolatban kifejtette: az, hogy az első fordulóban a legerősebb párt jelöltje vitte el a legtöbb szavazatot, önmagában nem akkora meglepetés.

Ő a legalkalmasabb a szavazótábor összetartására 

„Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy ki áll a szívünkhöz a legközelebb, akkor nyilván a DK mint legerősebb párt jelöltje szerepel az első helyen. Ha azt, hogy ki az aki össze tudja tartani ezt a szavazótábort akkor arra meg az a válasz, hogy én” – hangsúlyozta Karácsony.

 A kormányzásról és „rendszerváltásról” elmondta: ha ő kerül a miniszterelnöki pozícióba,

az uralkodás helyett a szolgálat lesz a kormányzás filozófiája, szolgáló és szociális államot kell építeni,

hiszen ahogy fogalmazott: „a politikának a hétköznapi emberek hétköznapi problémáiról kell szólnia”.

Nyitókép: YouTube