Karácsony szerint nem lehet ellenzéki jelölt a botrányba keveredett ózdi alpolgármester

2021-09-24 13:31:00
A főpolgármester szerint a karlendítés „nem fér bele” az ellenzéki együttműködés közös alapértékeibe.

Mint arról beszámoltunk, karlendítéses fényképe miatt kellemetlen helyzetbe került a Jobbik ózdi jelöltje, Farkas Péter Barnabás. Bár Farkas, – aki a város alpolgármestere – tagadja, hogy náci kézmozdulatot tett volna – elmondása szerint integetett – a lengyelországi Chorzówban készült a fényképen, a Momentum az ügy hatására már megvonta tőle a támogatását, emellett a MAZSIHISZ is nekiment. 

A zsidó szervezet a közleményében látogatásra hívta a Mazsihisz a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhelyre a jobbikos politikust. Legújabban pedig Karácsony Gergely mondta el véleményét az MSZP-s EP képviselő, Ujhelyi István Heti Kettes Ujhelyivel című műsorában.

Karácsony Gergely az Ujhelyivel folytatott beszélgetés során világossá tette, hogy Farkas Péter Barnabás – aki jelenleg még a DK támogatását is élvezi – „nem lehet ellenzéki jelölt”, ez a magatartás ugyanis „nem fér bele” az ellenzéki együttműködés közös alapértékeibe.

A miniszterelnök-jelölt az esetleges baloldali győzelemről szólva kijelentette továbbá, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor egyik első intézkedéseként Magyarország csatlakozik majd az Európai Ügyészséghez és lehívja a teljes uniós helyreállítási alapot.