Már Csányi Sándort fenyegeti kihallgatással Jakab Péter

2021-09-22 08:34:00
A Jobbik elnöke szerint volt, aki odament hozzá, és azt mondta: „te vagy a mi Ludas Matyink, legyél a Mátyás királyunk!”

Az ellenzéki előválasztáson részt vevő miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péterrel beszélgetett a 24.hu. A Jobbik elnöke szerint fontos, hogy „véletlenül se lehessenek a táblán olyan jelöltek, akik azt hirdetik, hogy korrupt fideszesekkel barátkoznak. Az MSZP-nek ugye van egy ilyen jelöltje Szabolcsban, ez engem mély aggodalommal tölt el. Előjön az a rémálom, hogy van ez az MSZP-s képviselőjelölt, aki barátjának tekinti a fideszes Kovács Sándort, aki egy korrupt gazember, de mi van, ha épp ezen a MSZP-s jelöltön múlik a kormánytöbbség? Mondjuk az elszámoltatás. A barát a barátot vajon elszámoltatja? A tapasztalat az, hogy nem. Ha a Jobbikban voltak olyan elemek, akik barátkoztak a Fidesszel, őket az elnökké választásom után kitettem a pártból.”

A DK-val minden flottul ment

A portál felvetésére, miszerint azt hallották, hogy a DK-val nagyon flottul ment minden és meglepően könnyen tárgyaltak, Jakab elmondta: „Mi könnyen fel tudjuk ismerni, ha náluk van egy alkalmasabb jelölt, és be tudunk mögé állni. A DK-nál is hasonlót tapasztaltunk. Ők is felismerték, hogy vannak jobbikos jelöltek, akik alkalmasabbak a helyi DK-s jelölteknél, és mindenféle gyomorgörcs nélkül azt tudták mondani, hogy nem a pártérdek a legfontosabb, hanem az, hogy legyen egy alkalmas, akár egy jobbikos jelölt, aki le tudja győzni a fideszest tavasszal. Nem a hősi halottak számát akarom maximalizálni, nekem nem az a fontos, hogy minél több jobbikos jelölt legyen, hanem az, hogy ahol mi indulunk, abból mandátum jöjjön.”

Arra a kérdésre, hogy „Nem lesz több kompromittáló felvétel, zsidózó komment…?”, azt válaszolta, hogy titkosszolgálati eszközeik ugyan nincsenek, de a rendelkezésre álló információk alapján tűzbe tudná tenni a kezét a jobbikos jelöltekért. „Ha valakiről kiderülne, hogy a Fidesszel mély barátságot ápol, azonnal levenném. De akiknél ez felmerülhetett, azoknak már megmondtuk, hogy kívül tágasabb.”

„Legyél a Mátyás királyunk!”

Jakab Péter szerint a vidéki falvakban, kisvárosokban még nagyon erős hídfőállásai vannak a kormánypártnak. Ezt máshogy nem lehet lebontani, mondta, csak úgy, hogy az ember odamegy, és a helyi véleményvezérekkel beszélgetve megnyeri a vidék Magyarországát. Hangsúlyozta: „A kormányváltás ugyanis vidéken fog eldőlni. Bátorságot kell önteni az emberekbe. Ők nem azért szavaznak a Fideszre, mert olyan jó az élet, sőt

minél szegényebb egy település, annál inkább a Fideszre szavaz, mert annál inkább fél, annál könnyebb nyomást gyakorolni rá.

Beléjük erőt kell önteni. Ha megmutatod, hogy te nekimész a Parlamentben a tekintetes úrnak, akitől félnek, az igenis erőt ad nekik. Azt mondják, hogy figyelj, ez a gyerek a mi hangunk, ez egy Ludas Matyi. Volt, aki odajött hozzám, és azt mondta: te vagy a mi Ludas Matyink, legyél a Mátyás királyunk!”

Börtön, Hadházy, Csányi

A miniszterelnök és a börtön összefüggéseit fejtegetve Jakab kijelentette: „Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell. Le kell vágni a kígyó fejét. Elkapni, akik ezt a rendszert szimbolizálják. Orbánt, Mészárost. Itt a korrupció nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga. Egy keleti típusú autoriter rendszerben nem reális, hogy Orbán üljön, de egy nyugati típusú jogállamban alapvető elvárás.

A jogállam ott kezdődik, ahol a bűnöző rács mögé kerül.

Meg kell adni az emberek igazságérzetének azt, amire vágynak.”

Hadházy Ákosról is szó esett: „A közös miniszterelnök-jelöltnek integratívnak kell lennie. Nem ugrálunk ki, nem dobálunk neveket, hogy például Hadházy Ákos lenne a legjobb legfőbb ügyész, amitől engem speciel kiver a víz, mert ismerem őt, és nem biztos, hogy őt tartanám a legjobbnak.”

A Jobbik elnökének Csányi Sándorral is problémái vannak: „Vele majd az ügyésznek kell elbeszélgetnie, miért érezte úgy, hogy a luxusgépét Orbán rendelkezésére kell bocsátania, hogy az futballmeccsekre repüljön. Lenne miről elbeszélgetni vele. Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés.”

Kép forrása: Jakab Péter Facebook-oldala