Kaposvárott is egymásnak estek a baloldali koalíció tagjai

2021-09-17 16:35:00
A baloldal pártjai és szereplői egymással hadakoznak az előválasztási küzdelemben, Kaposváron már rendőrségi feljelentés is született.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Kaposvárott eredetileg öt politikus mérkőzött volna meg azért, hogy eldöntsék, ki legyen a baloldal országgyűlési jelöltje, közülük ketten már elbúcsúztak a versenytől: egyikőjük az MSZP jelöltje, Pintér Attila városi elnök, az ő indulását előzőleg Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke jelentette be, hogy aztán alig egy hét múlva visszalépjen. Pintér a politikai életben korábban szerepet nem vállaló, a média világából érkezett DK-s Varga István javára mondott le az indulásról. A lap megjegyzi: 2006-ban Varga csinálta Kolber István (Demokratikus Koalíció) polgármesterjelölti kampányát.

Szintén visszalépett az indulástól Szendefy Mária (LMP) is. Ő még „aktív” jelölt volt, amikor a párt városi elnöke és egyben önkormányzati képviselője, Felder Frigyes már egy másik jelölt, Horváth Ákos kampányában közreműködött.

A független vállalkozó Horváth mögött országosan a Jobbik áll, a párt helyi erői azonban azon a véleményen vannak, hogy a politikus a Fidesz embere. Ezt arra alapozzák, hogy Horváth jó ismerőse Gelencsér Attilának, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének. Az összképet tovább színezi Bereczki Dávid személye, az önkormányzati képviselőt a Momentum nevezte az előválasztási küzdelembe.

A lap megjegyzi azt is: a baloldal pártjai, azok szereplői folyamatosan nyíltan egymást támadják, főként a közösségi oldalakon. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Horváth Ákos bejelentette: őt megzsarolták, ami miatt feljelentést tett. Horváth arról beszélt: őt és az ellenzéki pártok országos vezetőit azzal zsarolták meg, hogy ha nem léptetik vissza, terhelő bizonyítékokat fognak közzétenni a Kaposváriakért Egyesület tevékenységével kapcsolatban. Emlékezetes, ez az egyesület volt az, amely a baloldal pártjait összefogta a 2019-es önkormányzati választás előtt. Horváth Ákos pedig az akkor összefogni igyekvő balliberálisok polgármester-jelöltje volt.

Nyitókép: Horváth Ákos Facebook-oldala