Hosszas huzavona után végül sor került Hadházy Ákos és Tóth Csaba vitájára

2021-09-17 15:17:00
Izzott a levegő a Zugló TV stúdiójában.

Megtartották a Zugló TV-n pénteken a vitát Hadházy Ákos és Tóth Csaba között, annak ellenére, hogy még a vita napján is kérdéses volt, egyáltalán találkozik-e a stúdióban a két jelölt.

Az idáig vezető út igen rögös volt: Tóth és Hadházy először a Partizán műsorában találkozott volna, ám az MSZP-s politikus végül lemondta a vitát, Gulyás Mártonékat pedig feljelentette rágalmazásért. A vitát így végül Tóth Csaba nélkül tartották meg, Gulyás Márton pedig azt üzente a zuglói képviselőjelöltnek, hogy „állunk elébe a bírósági tárgyalásnak”. 

Ezek után oda-vissza

üzengetés kezdődött a Facebookon a két ellenzéki politikus között,

ezek során Tóth Csaba hangsúlyozta: ragaszkodik ahhoz, hogy a Zugló TV-ben tartsák meg a vitát, míg Hadházy Ákos a következő feltételeket szabta: „az adást vágatlan formában teszik közzé és amennyiben élőben nem közvetítik, kollégáim is rögzíthetik azt; lesz moderátor, személye pedig egy mindkét fél számára elfogadható, szakmailag elismert, független újságíró lesz”.

Végig izzott a levegő a stúdióban. Tóth Csaba azzal akarta sarokba szorítani Hadházyt, hogy a független képviselőnek semmi köze Zuglóhoz, nem is itt kellett volna indulnia, és nem ismeri igazán a kerületet, az önkormányzat munkáját. Időnként vizsgáztatni próbálta politikai ellenfelét. Hadházy ezzel szemben azzal vádolta meg Tóthot, hogy az önkormányzattal kapcsolatban állókkal olyan ingatlanbizniszbe kezdett, amelynek révén az

MSZP-s politikus legalább 500 milliós vagyont tudott eltitkolni,

s szerinte felmerülhet a pénzmosás gyanúja is. Tóth szerint Hadházy csúsztat, alaptalanul vádaskodik, személyeskedik, a szocialista politikus szerint ilyen aljas mocskos lejárató kampány meg nem folyt Zuglóban, mint az előválasztás során.

Tóth azt mondta, nem érdekli, ha Hadházy nem fogja támogatni őt a parlamenti választáson, amennyiben ő fog nyerni az előválasztáson. Enélkül is győzni fog jövő tavasszal. Hadházy nem is cáfolta, hogy nem állna Tóth mellé, és kijelentette, olyan korrupciós örvény alakult ki Magyarországon, hogy nem maradhatnak csendben, ezt üzeni a zuglóiaknak,

ezért kéri a támogatásukat.

Az MSZP-s képviselő Hadházyt a múltja miatt is támadta, amiatt, hogy a Fideszből indult, utána verekedett az LMP-ben, független lett, majd a Momentumnál kötött ki, ezért nem lepődne meg, ha megint a Fidesz felé kacsingatna.

Hadházy arra utalt, hogy az lenne jó az országnak, Zuglónak, ha felelősségre lehet majd vonni azokat, akik törvénytelenségeket követtek el, akármelyik politikai oldalon is állnak.

Vicsek Ferenc moderátor elköszönése után kikapcsoltak a stúdióból, ezért nem láthattuk, hogy kezet fogtak-e a vitázó felek.

Nyitókép: Facebook