Egy senki önleleplezése

2021-09-17 07:20:00

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Muszáj mégis emlékezni és emlékeztetni: ilyen többet soha nem fordulhat elő.

„Nagyszerű események évfordulóit ünnepelni szoktuk, a tragédiákra emlékezünk. De mit kezdjünk most azzal, hogy tizenöt évvel ezelőtt szivárgott ki az őszödi beszéd? Szánalmas, kisstílű stikli volt ez akkor is, ha maga a botcsinálta szónok gondolta úgy, milyen jó hecc lesz, és akkor is, ha belső ellenségei akarták ezzel ellehetetleníteni Gyurcsány Ferencet. Nagyszerű eseményekhez nagy formátumú aktorok szükségesek.

A böszme viszont ócska ripacs, még eljátszani sem tudja az államférfit. Így viszont bukása is érdektelen, nem üti meg a tragédiához szükséges mértéket jelentősége. De visszagondolva arra, ami a hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése után történt Magyarországon, muszáj mégis emlékezni és emlékeztetni rá: ilyen többet soha nem fordulhat elő.

Hazugságok éjjel-nappal, trükkök százai, amiről még a bennfenteseknek sem kell tudniuk, úgy tenni, mintha kormányoznának és majd belegebedni abba, hogy nem csinálnak semmit. Így foglalható össze a gyurcsányi kormányprogram. Erre alapozva mondja most a felesége, hogy ők ezt is jobban tudják, és majd megmutatják. Isten óvja tőlük hazánkat!”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.