„Vállalhatatlanná vált a közös munka”, kilépett a DK-ból egy tatabányai képviselő

2021-09-10 10:28:00
Fenyegetőzés, demokrata szavakba öltöztetett diktatórikus módszerek, alkalmatlanság – súlyos dolgokat mesél a DK-ról egy kilépett képviselőjük, Hoffer Dávid.

Július 23-i hatállyal kilépett a Demokratikus Koalícióból Hoffer Dávid, Tatabánya 12-es körzetének képviselője. Hoffer hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint a döntés régóta érlelődött benne, de „mostanra vált vállalhatatlanná a közös munka”. A képviselő arról ír: az volt a benyomása, hogy a közgyűlésben csupán „gombnyomkodó szavazóautómataként” számítanak rá.

Szavazataimban kénytelen voltam vállalni az eltérő véleményem. Még ezek után sem a problémák megbeszélése jutott a vezetők eszébe, hanem a fenyegetőzés és kioktatás”

– fogalmazott Hoffer. 

Egyik fő érv a DK elhagyása mellett: a DK-s alpolgármester

Hoffer bejegyzésében nyíltan beszélt arról, hogy a pártból való kilépés egyik fő érve Lusztig Péter alpolgármester személye volt. 

Vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló alkalmatlansága dacára csupán fenyegetőzésre és rossz ízű utasítgatásokra futotta. Ő a tanúsított viselkedésével jelentősen megkönnyítette a döntésemet.”

Hoffer állítja: eltérő szavazása miatt a városházán dolgozó édesanyján állt bosszút a polgármester, Szücsné Posztovics Ilona. A DK-ból kilépett képviselő szerint édesanyját lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő béremelését visszavonták. „Így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező demokraták” – összegzett Hoffer.

Varju László: A polgármestert kell támogatni minden áron

Bejegyzésében Hoffer Dávid kitér arra is: telefonon megkereste őt Varju László, a DK alelnöke is, aki azt mondta a képviselőnek: mindenáron a polgármestert kell támogatnia. „Amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessege van kockán, és Ilona ki akarja a várost ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett:

»Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?«”

– fogalmaz Hoffer. 

A tatabányai képviselő ezt vállalhatatlannak, DK-hoz méltatlannak tartotta, elmondása szerint azonban Varju Lászlónak nem volt ilyen aggályai. Bejegyzését azzal zárja: „Én gondolkodó ember és nem szavazógép vagyok. 

Így aztán nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus!”

– írja Hoffer.

Nyitóképen: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere.