Ákos koncertre hívta Erdő Péter bíborost

2021-09-10 13:41:22
Ákos ma este igazi rockkoncertre várja a fiatalokat a Papp László Sportarénába, ahová Erdő Péter bíborost is elhívta 2018-ban, mielőtt az eucharisztikus kongresszus himnuszának munkálatait elvállalta.

Mint ismert, Kovács Ákos énekes a producere az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának. 2018-ban mielőtt igent mondott volna a felkérésre, az énekes elhívta a bíborost a koncertjére a Budapest Arénába – írta meg a Metropol.

„Próbavásárlás jelleggel meghívtam a koncertemre”

„Amikor bíboros úr felkért erre a munkára, azt mondtam neki, nagyon szépen köszönöm a bizalmat, de előbb nézze meg, hogy mit csinálok. Amolyan próbavásárlás jelleggel meghívtam a koncertemre 2018-ban. Be kell vallani: nem sikerült az elrettentés. Bíboros úr eljött, a két este összesen 25 ezer ember gyűlt össze az Arénában, ünnepi hangulatban énekeltük együtt az Igazán című dalom sorait” – mesélte. Az énekes azt is elárulta: fantasztikus személyiségnek tartja Erdő Pétert, aki a munkának minden részletét azonnal átlátta, és akitől valóban atyai bizalmat kapott.

„Végül az a döntés született, hogy a 83 évvel ezelőtti budapesti kongresszus himnusza maradjon, hogy hidat teremtsen az 1938-as és a 2021-es budapesti világtalálkozó között. Nekem az lett a feladatom, hogy modern köntösbe öltöztessem” – avatott be az előzményekbe Ákos, aki a himnusz mellé egy imázsfilmet is készített saját forgatókönyve alapján. Hozzátette, rendkívül fontosnak, történelmi jelentőségű dolognak tartja, hogy a katolikus világ Budapesten találkozik.

Ákos békét remél a budapesti világtalálkozótól

„Nem sok olyan ország van, amelyik 100 éven belül kétszer is otthont ad egy ilyen nemzetközi eseménynek. Azt gondolom reménykedve, hogy békében, szeretetben együtt tud lenni ez a közösség, és olyan emberek is részt vesznek a találkozó programjain, akik nem közvetlenül kapcsolódnak a hit világához. Sokat várok ettől: békét, béketeremtő képességet tulajdonítok a rendezvénynek. Remélem, így is lesz” – fogalmazott Ákos, aki a kongresszus Forráspont Ifjúsági estjén együtt énekel 19 éves Anna lányával.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd