Fontos megmutatni, hogy mi is itt vagyunk – Mihalik Zsuzsa vállalkozó a Mandinernek

2021-09-08 12:30:00
Túl nagy a 2022-es választás tétje ahhoz, hogy hallgatásba burkolózzunk – véli az All You Can MoveSportpass vezérigazgatója. Interjú a vállalkozásról és közéleti kérdésekről.

Rádi Balázs interjúja a Mandiner hetilapban.

Milyen probléma hívta életre a vállalkozását?
A férjem egyetemistaként az RTL Klub televíziónál dolgozott. Mindig fontos szerepet játszott az életében a mozgás, ezért gyakran megkérdezte a kollégáit, hogy sportolnak-e. Sokan azt válaszolták, hogy ritkán járnak edzőterembe, mert drága a bérlet, vagy mert nincs idejük. Azt látta, hogy a két legfontosabb dolog, ami a sportoláshoz szükséges, a motiváció és a pénz. Ekkor, 1999-ben találta ki a SportPasst azért, hogy megfizethetővé tegye a sportolást a munkatársainak. A SportPass multifunkcionális sportbérlet, amelyet birtokosa akár mindennap használhat több száz sportlétesítményben.

Hogyan jutott el az ötletfázistól a megvalósításig?
Balázs először a kollégái körében hozott létre egy rendszert, amelyet a munkahelye is támogatott. A megismerkedésünk után meggyőztem arról, hogy más cégeknél is hasznos lenne az ötlete. Házaltunk, inkább kevesebb, mint több sikerrel. 2002-ben történt meg az első nagy áttörés, amikor egy cég több száz SportPass belépőt vásárolt tőlünk, ez indította el a karrierünket. Ezután már kiállításokra, konferenciákra jártunk. A következő előrelépés 2008-ban történt, a válság idején, amikor sokan küzdöttek anyagi nehézséggel. Minden forint számított, és többen felfigyeltek arra, hogy rajtunk keresztül sokkal jutányosabban juthatnak hozzá sportbérlethez. A vállalkozás az otthonunkból indult, 2008-ban vásároltunk egy lakást hitel segítségével, majd felvettük az első alkalmazottat, aki azóta is erősíti a csapatunkat. Egymás után léptettük be az új dolgozókat, tovább bővítettük a céget. Akkoriban még nem volt rendszer, mindenki mindent csinált, ma viszont már hat szervezeti egységben – pénzügy, termékfejlesztés, értékesítés, informatika, ügyfélszolgálat, igazgatóság – dolgoznak a munkatársaink.

Ki vehet igénybe SportPass belépőt?
A SportPasst kizárólag a bérből és fizetésből élő munkavállalók kaphatják, egyfajta béren kívüli juttatás. Az idősek és a diákok ma kedvezményesen juthatnak hozzá a sportbérletekhez, ám a dolgozó emberek nem kapnak semmilyen kedvezményt annak ellenére, hogy talán nekik van a legnagyobb szükségük a rekreációra. Aktív, dolgozó emberek kényszerülnek lemondani a sportról az anyagiak miatt, holott senkinek nem jó, ha az illető ötvenkét évesen, túlsúly miatt esetleg szívinfarktust kap. Mi erre kínálunk megoldást: a legolcsóbb havi bérletünk már 4900 forintért megvásárolható. Ezzel huszonöt sportlétesítmény látogatható, emellett vannak többet kínáló, drágább változatok is. Az elgondolás a Szép kártyához hasonlatos béren kívüli juttatás.

Fotó: Mátrai Dávid

Miért jobb a SportPass más bérleteknél?
Budapesten általában 17 ezer és 45 ezer forint között árulják a sportbérleteket, ráadásul ezeket csak az adott teremben lehet használni. Ha nem szimpatikus az edző, vagy bármilyen más kellemetlenség éri a vendéget, nem választhat másik termet, hiszen a bérlete csak oda szól. Egy közepes SportPass körülbelül 10 ezer forint, sokkal megfizethetőbb, mint egy budapesti kondi- vagy uszodabérlet, ezzel a rendszeres vásárlók évente százezreket spórolhatnak. Cégünk körülbelül kilencszáz sportlétesítménnyel áll szerződésben, és egyetlen applikációval rá lehet keresni ezekre a helyekre. Van lehetőség lovagolni, jógázni, wakeboardozni, golfozni vagy akár szabadulószobába menni. Az ország területén százhúsz településen fogadják el a kártyát.

Nyitókép: Mátrai Dávid

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés