Öt ok, amiért petíciót indított a kormánypárt

2021-09-01 20:45:00

Vona Gábor
Facebook
Nyilván sokakban felmerül, mi szükség erre a nyilvánvalóan értelmetlen kezdeményezésre.

„A Fidesz petíciót indított Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címmel. Nyilván sokakban felmerül, mi szükség erre a nyilvánvalóan értelmetlen kezdeményezésre, miközben ellenzéki előválasztás zajlik, nemsokára érkezik (?) a negyedik hullám, népszavazási kezdeményezések vannak pro és kontra a csőben, stb.? Karácsony Gergely szerint, mert félnek a fiúk. Lehet, de szerintem más indítékokkal kell számolni. Íme, szerintem ez az öt oka van:

1. Harci morál: Minden ilyen típusú kezdeményezésnek célja szokott lenni a saját tábor harci készültségének fenntartása. És ha valamivel igazán fel lehet izgatni a Fidesz-tábort, akkor az a „Gyurcsány” szó.

2. Listázás: A Fidesznél sohasem lehet kizárni az adatgyűjtés, adatfrissítés szándékát. Most se tegyük!

3. A jelenlét: Az aláírásgyűjtéseknek a saját tábor mozgósításán túl van egy lélektani hatása is a bizonytalanokra. Nem kell, hogy aláírják, elegendő, ha csak arra sétálva, bámészkodva azt látják, ott valakik csinálnak valamit. Ebből pedig a kevésbé tájékozott, de a választásokat eldönteni képes tömegember fejében kialakulhat egy benyomás arról, ki az, aki aktív. Ezt hívják egyszerűbben a jelenlét erejének. Ezt az erőt az előválasztás miatt most az ellenzék hasznosítja. Standol, gyűjt, utcafórumokat tart és ettől lendületet szerzett. A Fidesz most arra készül, hogy beszáll erre a piacra.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.