Hiába jelentette be a Partizán, nem ők közvetítik majd az előválasztási miniszterelnök-jelöltek vitáját

2021-08-31 22:13:00
Legalábbis az Index információi szerint az Atv-n és az RTL Klubon csaphat össze Karácsony, Dobrev, Jakab, Márki-Zay, Pálinkás és Fekete-Győr. Utóbbi leszögezte, nem is megy a Partizán stúdiójába, de ez talán érthető.

Kissé elhamarkodottan jelentette be a Partizán stábja, hogy ők közvetítik az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti vitáját – legalábbis erre a következtetésre jutott értesülései alapján az Index. A Partizán közösségi oldalának keddi bejegyzése szerint ugyanis szeptember 18-án és október 8-án két két 70 perces vitát közvetítenek.

Az Index ezzel szemben úgy értesült, hogy az ellenzéki összefogás pártjai, a DK, az MSZP-Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a Momentum megállapodtak, hogy megpályáztatják a miniszterelnök-jelölti vitát, ezért megkeresték a RTL Klubot, az ATV-t és a Partizánt is. Az RTL egy esti 23 órás kezdést javasolt, a Partizán pedig azt közölte, hogy semmilyen feltételt nem támaszt, rugalmasan viszonyul a pártok javaslataihoz.

A pártok azóta megállapodtak az ATV-vel abban, hogy ezen a csatornán szeptember 12-én lesz, Simon András vezeti majd a beszélgetést – tudta meg a portál. Az Index azt írja, a döntés még hétfőn született meg, azaz,

Gulyás Mártonék ezt követően „előztek be”, és jelentették be, hogy egy nappal korábban ők közvetítik a vitát, bár erről semmiféle írásos megállapodásuk nem volt.

Sőt, a Momentum elnöke, Fekete-Győr András a Klubrádiónak már el is mondta, hogy nem lesz ott a Partizán stúdiójában, de ez korábbi partizános szereplésének fényében, amelyről számos paródia is készült, talán nem meglepő. Az Index információi szerint  2+1 miniszterelnök-jelölti vitáról egyeztek meg a pártok, a másik az RTL Klubon lesz. A két előválasztási forduló közötti harmadikról még nincs megállapodás, amin már csak az első három jelölt vehet részt. A vitákra közönség előtt kerül sor, azokat a televíziók élőben közvetítik majd.