Lett egy hetedik ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021-08-19 12:37:00
Nyilvántartásba vették a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét, pedig arra játszottak, hogy úgysem regisztrálják őket.

Az ellenzéki előválasztásokat koordináló Országos Előválasztási Bizottság az utolsó pillanatban nyilvántartásba vette Ecsenyi Áront, a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét – írja a Telex. Ecsenyi ezzel a hetedik hivatalos ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József mellett.

A párt bemutatkozásában azt írja, hogy „mozgalmunk ideológiai alapvetése a libertarizmus, mely szerint a polgárok közti szerződések és véleményük semmilyen módon nem kényszeríthető, vagy korlátozható. Továbbá a szabad egyének közötti agressziómentesség elvét (non-aggression principle) morális szemléletünk alapvető részének tekintjük”.

Mint a Telex is írja: Ecsenyi Áron néhány napja még arról beszélt, hogy a regisztrációjával csak meg akarta mutatni, hogy az előválasztás nem is demokratikus folyamat, mert úgysem fogják nyilvántartásba venni.

Nyitókép: Ecsenyi Áron Facebook-oldala