Bohár Dániel Karácsonyról: A világ összefogott ellene, csak ő nem tehet semmiről

2021-08-12 10:49:40
A Pesti TV műsorvezetője szerint a főpolgármester folyamatosan magyarázkodik a Facebookon, de a budapestiek pontosan tudják, hogy miért alakult ki ez a helyzet.

Bohár Dániel Facebook-oldalán megosztott videójában beszél a Budapestet megbénító dugókról és a főpolgármester felelősségéről. Az újságíró úgy fogalmaz: „Budapestet most is teljesen lebénítja a dugó. Karácsony a Facebookon magyarázkodik, hogy ez miért van, meg az hogy van, de az összes bejegyzésének egy a vége: mindenki más hibás, a világ összefogott ellene, csak ő nem tehet semmiről. Persze ezt a kamu szöveget a budapestiek nem veszik be. Pontosan tudják, hogy miért alakult ki ez a helyzet.”

További büntetések a budapestieknek

Bohár idézi Karácsony szavait, miszerint a dugó a nagyvárosok velejárója és nem lehet ezen változtatni. Az újságíró elmondja: nem elég, hogy a dugóhelyzet nem zavarja Karácsonyt, ezt tetézendő további teljesen abszurd büntetéseket találtak ki a budapesti Városházán. Karácsony a Flowcycle-nek adott interjújában 2020 szeptemberében elárulta, hogy miért terveznek például budapesti dugódíjat: 

„A dugódíjat az Európai Unió számonkéri rajtunk, elsősorban azért, mert ezt Budapest megígérte" – idézi a főpolgármestert, majd így folytatja:

„Nyilvánvaló, hogy a magyaroknak rossz a dugódíj, dehát ezt beszélte meg a brüsszeli bürokratákkal, tehát ez lesz. De ez még nem minden. Karácsony a dízelautók budapesti kitiltását is bejelentette. Tehát ha te az elmúlt pár évben dízelautót vettél, mert ez számotokra költséghatékonyabbnak tűnt, készülj fel arra, hogy csak rövid idő kérdése,és be sem mehetsz a fővárosba.” 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán