Kedves, hazámba látogató nemzetközi bohócom!

2021-08-03 12:53:00

Kurtz ezredes
Kontra
Hadd kezdjem azzal, hogy csodálatos, hogy létezel, hogy vagy! Elképesztően tisztellek és becsüllek puszta létezésedért, hiszen lényegében egy csodálatos, teljes értékű életművet áldozol nekünk!

„Mert mondjuk ki végre, hogy a te páratlan tevékenységed lényegében egyfajta ajándék az emberi közösség felé. Úgy fújod a trombitát, tekered a kormányt, meg tukmálod ránk a jobbnál jobb kávéőrleményeket, mint senki más, és ez lényegében egy szívesség részedről akkor is, ha ezekért komoly dollármilliókat nyalsz fel. Ez csak amolyan lényegtelen mellékkörülmény a számodra, hiszen alapvetően azzal foglalkozol, hogy jót tegyél, elvarázsolj bennünket csodálatos kis zseniddel, és úgy általában is arra emlékeztess mindannyiunkat, hogy mennyire szánalmas kis szar lehetünk mi csak melletted.

Annyira Jó eNber vagy te! Ezt nem szégyelled hát naponta a pofánkba tolni. Hallgathatjuk ezt a csodálatos négyakkordos slágereidben, amiket ugyan sosem vásároltunk, de mégis betéve ismerjük minden sorát.

Biztos nem a meggyőzéssel terjed, hanem genetikailag 8-25%-ban már a fogantatásunk pillanatában is bennünk van, hogy elképzeljük, minden ember békében él. Persze ebben elengedhetetlen szereped van Neked, aki ezeket a csodálatosan méJ gondolatokat rendszerbe szedte, és a hozzájuk illő dallamvilággal együtt elénk tálalta, hogy aztán afféle Buddhaként visszalebegjen milliárdos ingatlanába, mialatt mi mélyen magunkba szállva elgondolkodunk a sorokon. 

Talán az a legszimpatikusabb benned, hogy Neked ez sem elég, és egyre többet és többet akarsz! Koncertjeiden most már egészen direktben szórakoztatod a szerencsétlen közönségedet azzal, hogy soha semmiképpen ne szavazzon azokra, akiket az előzenekarok közben kivetítesz neki, legyen az Putyin, Orbán, Bolsonaro, vagy Trump. Nyugodj meg! Azok a szerencsétlenek, akik még pénzt és időt is áldoznak a zenének csúfolt borzalmaidra, ezért is lehetünk biztosak benne, hogy soha nem szavaznának ezekre a remek kis fickókra

Mostanában az a legérdekesebb, hogy nem éred már be a távolból üzengetéssel, meg az 0rbánra kiadott hollywoodi fatváiddal, müncheni szivárványosítással, hanem valóságos kis utazó nagykövetként egyenesen idejössz. Ide, a szűzanya méhébe és a világegyetem szívcsakrájába, Magyarországra…”

Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.