Gyere haza, Habonyunk!

2021-07-31 07:07:00

Lendvai Ildikó
Népszava
Kész káosz az egész hivatalos kommunikáció.

„Bocsánat a tegezésért, de gyere haza, Habony! Csak azért vettem a bátorságot a pertuhoz, mert jól ismerjük egymást. Legalábbis Te jól ismersz minket, különben hogy tudtad volna ilyen prímán testre (nemzettestre) szabni a kormányzati kommunikációt. Igazán jól ment a dolog, nem panaszkodhattunk egymásra.

Eddig. De most kész káosz az egész hivatalos kommunikáció. Már mi szégyelljük magunkat a kollégáid helyett. Az ember belepirul, ha a bárgyú kérdéseiket olvassa, pláne a sárga emojlis fejecskékkel súlyosbítva. Múltkor egy gyerek megkérdezte a mamáját, melyikük Orbán: a vigyori vagy a robbanós fejű. Látod, ez van, ha egy percig nem figyelsz.

A miniszterek össze-vissza beszélnek a Pegasusról, szemlátomást nem egyeztetnek. Megértem, hogy egyik sem szívesen áll szóba a többivel, nem lehet benne sok öröm. Annyira azért nincsenek megfizetve. Már Rogán propagandaminisztériuma sem hangol össze. Nem azért mondom, de Goebbels tárcájával ilyesmi nem fordulhatott volna elő. Szóval te kellesz! Miként Kovács Józsi énekelte, »jöjj vissza hozzánk, hozd el a tavasz dalát!« Vagy legkésőbb az őszét, mindegy, de így nem maradhatnak a dolgok.

Onnan is láthattad, mekkora a baj, hogy még a legmegbízhatóbbnak hitt Szijjártó is elszólta magát a rádióban, és »melegellenes« törvénynek nevezte, amit eddig kórusban »gyermekvédelminek« hazudtak, megesküdve mindenre, ami szent, hogy ettől a melegeknek a hajuk szála sem görbül. És képzeld, még szerencsétlen tévéseknek sem voltak képesek útbaigazítást adni, mikor milyen korhatárjelzést tegyenek a reklámokra. Azóta a magyar családok (a gyerekkel együtt) versenyt találgatják, a reklámblokkból melyik hirdetés váltotta ki a »16 éven aluliaknak nem ajánlott« figyelmeztetést. Múltkor én sem találtam a helyes megfejtést.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.