Német olvasói levél: „Orbán egy antidemokrata”

2021-07-30 16:12:00
A Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent cikk szerint a magyar miniszterelnök hosszú évek óta „szisztematikusan” dolgozik egy diktatúra kiépítésén.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung olvasói levelet közölt „Orbán egy antidemokrata” címmel. A cikk írója azzal vádolta Peter Gauweilert, a CSU politikusát, hogy a „populista antidemokraták kezére játszik”, és botrányosnak nevezte Gauweiler megfogalmazását Orbán Viktorról – „a választott magyar miniszterelnök demokratikus legitimitása nagyobb, mint az összes EU-biztosé együttvéve” –, még ha igaz is, hogy az uniós biztosok nem rendelkeznek teljes demokratikus legitimációval – írja a lap.

Az olvasó felsorolja azokat a dolgokat, amelyekből kivehető, hogy Orbán hosszú évek óta „szisztematikusan” dolgozik egy diktatúra kiépítésén: „a hatalomváltást szinte lehetetlenné tevő választási törvények, a vélemény elnyomása és manipulálása minden fronton, a média ellenőrzése oligopóliumok kialakításával, az ellenzék nyilvános kiiktatása, a szabad tudomány és művészet akadályozása, a véleményszabadságot közvetlenül befolyásoló tisztségek erőltetett betöltése”.

Fotó: Tiszteletadással fogadják az érkező Orbán Viktor miniszterelnököt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete végzett hallgatóinak tiszti eskütételén a budai Várban, a Kapisztrán téren 2021. július 3-án.MTI/Koszticsák Szilárd