Lantos Gabriella előbb bocsánatot kért posztjáért, majd az őt érő verbális pogromról beszélt

2021-07-29 19:30:00
Az Új Világ Néppárt elnökségi tagja szerint egy halálos balatoni baleset okozója az Orbán-kormány volt. Posztja alig két órát élt meg a Facebookon, miután a kommentelők megtámadták a bejegyzést.

Lantos Gabriella azt írta bejegyzésében: „Milyen ország az, ahol iskolás gyerekek nem tudnak úszni? Legalább annyira, hogy egy balatoni nyaralást túléljenek? Mégis, a kormány mivel töltötte az elmúlt 11 évet?”. Az állítólagos egészségpolitkus szerint a kormány ugyanis stadionokra költött, és, mint fogalmazott, a tinédzsereket nem tanították meg úszni.

A poszt azonnal nagy felháborodást keltett, olyannyira, hogy lapunk szemléjében is felkapták, később cikkben is mellékeltük az ügy fejleményeit. Lantos Gabriella most lapunkat vádolja azzal, hogy „a Mandiner és a 888 közlése után a bírálatokat és kritikát felváltotta a Fidesz csőcselék tombolása. A mosdatlan szájú acsarkodók jól szervezett magánhadserege. A verbális pogrom végrehajtói”. Írja legújabb posztjában a politikusnő, miután több lap, köztük a 888 és a Kontra is publicisztikában bírálta kijelentései miatt.

A posztban bocsánatot nem kér megjegyzéséért, mert véleményét fenntartja, ám úgy véli mégis „hibát követett el”. Mint írja: „A testvérpár halálát okozó balatoni tragédia kapcsán írtam arról, hogy a magyar kormány az elmúlt 11 évben nem a tömegsporttal, a gyerekek úszásoktatásával, hanem stadionépítésekkel foglalkozott. Ezt az álláspontomat továbbra is fenntartva elfogadom a kritikát. Nem volt helyes e két dolgot egy posztban összekötni”.

Ezt követően szigorú moderálási szabályok bevezetéséről ír, mely során le fogja tiltani az „500 szavas szókincsű anyázókat”, hogy a hazánk legnagyobb uszodafejlesztési programját folytató kormányt a gyerekek úszás-oktatását elmulasztásával vádló, és a stadionfejlesztést bíráló Facebook-oldala megmaradjon „az európai felvilágosodásban hívő polgároknak. Az érvelő véleménycserére vágyóknak, akik a sajátjuktól eltérő véleményeket nem üldözendő rendetlenségnek tekintik. Hanem magának a rendnek”.

Nyitókép: Lantos Gabriella Facebook-oldala