Lengyel László Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt is katasztrofálisnak látja

2021-07-26 13:42:00
„És ha győztünk, akkor mi van?! Kormányzóképesek vagyunk?” – tette fel a kérdést a baloldali ellenzékről a közgazdász.

Rákay Philip közösségi oldalára közzétett videóban számol be Lengyel László „őszödi beszédéről”. A közgazdász a Klubrádiónak beszélt az ellenzék helyzetéről, az előválasztásról, és a legfontosabb jelöltekről, ezeket idézte Rákay. 

Gyurcsány Ferencről Lengyel például azt mondta: ameddig „büszkén viseli” az „ellenzék hősének” címét, addig nagy baj van. 

Gyurcsány Ferencnél vissza fognak kérdezni a kormányzására. És attól a pillanattól kezdve mindenki elfedi a szemét. Ilyen kormányzást akarsz? Ez a borzasztó ebben... Akkor itt egy káosz lesz...” 

Nem volt sokkal jobb véleménnyel Lengyel László Budapest főpolgármesteréről sem, szerinte Karácsony Gergelynek először fel kellene mutatnia valamit. 

Most komolyan mondom, a negatív eredmény is jó volna, de bármilyen eredményt fel kellene mutatnia. Nem tudunk egy biciklisávon túlmenően semmit felmutatni”

– fogalmazott a közgazdász. „Nem értek hozzá, de miért ne vezethetnék egy kormányt. Ez nem megy. Ez Magyarország tragédiája” – tette hozzá.

Lengyel László szerint „tragikomikus” az a helyzet, hogy ugyanazok a jelöltek küzdenek ma, mint akik négy, nyolc, vagy adott esetben tizenkét éve. Összességében úgy véli: nagy lesz a baj, ha győzni fog az ellenzék. 

Inkább attól félek, hogy a Jézus Mária győztünk esete fog fennforogni. Hogy ott állunk majd, és ha győztünk, akkor mi van?! Kormányzóképesek vagyunk? Képesek vagyunk egy országot rendbe hozni?”

– tette fel a költői kérdést.

A videót teljes terjedelmében megtekintheti alább:

Nyitókép: YouTube