Mit tudunk eddig Cseh Katalin céges ügyeiről?

2021-07-23 19:00:00
Ha csak három perce van, ezt a cikket olvassa el, és képbe kerül Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő céges ügyeivel.

A titokzatos videótól a Momentum vezető politikusáig

1. Titokzatos csomag érkezett 2021. július 18-án a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte, lebuktat egy kétszínű politikust. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

2. Az Anonymus 2021. július 20-án ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

3. Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

4. Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

5. Az Origo 2021. július 22-i cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

6. A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

7. Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

8. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

9. Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

10. 2021. július 23-án az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

11. Habár egyik vezéralakja volt az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek, ügyvezetése alatt mégis épp az olimpiára hivatkozott EU-s pályázatában Cseh Katalin családjának cége. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

12. Tíz nappal a pályázat benyújtása előtt létesítették a nyertes váci telephelyet Csehék –> Bővebben is el szeretném olvasni!

13. 2021. szeptember 6-án pedig már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is megkezdte a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében – közölte Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a közösségi oldalán. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

14. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

15. Szécsényben is hatalmasat kaszáltak a Cseh Katalinhoz köthető cégháló tagjai. Újabb pályázatokra bukkant a Magyar Nemzet. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

16. Szécsényben már 2019-ben terítéken volt Cseh Katalinék céghálójának terjeszkedése. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

17. Cseh Katalin szerint azért nincs céghálója, mert sokszor az autókereskedések is egy helyen vannak egy városon belül –> Bővebben is el szeretném olvasni!

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán