Feljelentést tettek Cseh Katalin cégügyeivel kapcsolatban

2021-07-22 21:20:00
A Pesti Srácok oknyomozása szerint Vác és a Nógrád megyei, mindössze 1200 lakosú Szirák volt a cégháló két központja, minden érintett és az ügyletekben részt vevő cég ugyanoda volt bejegyezve.

„A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – fogalmazott a Pesti Srácokhoz eljuttatott közleményében Tényi István, aki feljelentést tett a momentumos politikus üzleti érdekeltségébe áramló uniós milliárdok ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A lap cikkében megjegyzi, hogy Cseh Katalin a kibontakozó botrány kapcsán sorra mondja le közszerepléseit. A Pesti Srácok riportere egy választási eseményen igyekezett kérdéseket feltenni az európai képviselőnek, aki kellemetlenül belekeveredett a válaszadásba.

Céges iratok szerint a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett cégnél és az ahhoz köthető egyéb cégeknél landolhatott több mint 4,5 milliárdnyi uniós támogatás. Az oknyomozás szerint Vác és a Nógrád megyei, mindössze 1200 lakosú Szirák volt a cégháló két központja, minden érintett és az ügyletekben részt vevő cég ugyanoda volt bejegyezve. A Pesti Stácok állítja: „A céges iratok bizonyítják: a botrányban érintett vállalkozások mindegyike jelenleg is folytat tevékenységet Szirákon, de a hálózat Svájcig és Szerbiáig is szőtte a hálóját.”

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán