Tessék csak örülni!

2021-07-04 20:38:00

Steinmetz Ádám
Facebook
Tartsák szem előtt Orbán Viktor útmutatását, aki szerint a sportot el kell választani a politikától!

„Szörnyülködve figyelem, hogyan akarják egyes, a Fidesz-kormányhoz közel álló emberek kisajátítani a magyar labdarúgó válogatott hősies EB-szereplését.

Hogyan szidják azokat a honfitársainkat, akik nem kerültek a hurráoptimizmus állapotába a nemzeti tizenegy nagyszerű teljesítményétől. És hogyan próbálják ezt az eredményt az orbáni politika sikereként beállítani. Az így gondolkodóknak Orbán Viktor Miniszterelnök úr intelmeit ajánlom figyelmébe jelen írásom végén.

Mindenki másnak pedig azt üzenem: Tessék csak örülni!

Örüljünk annak, hogy Marco Rossi, a válogatott olasz szövetségi kapitánya nem engedett a kormánytagok nyomásának a keret összeállításakor, és kiválogatta azokat a játékosokat, akik nem ismertek az Európa-bajnokságon elveszett labdát, reménytelen helyzetet. Akik szerethető módon fociztak, csúsztak-másztak, küzdöttek, és nem ijedtek meg a velük szembejövő világsztároktól. Akik a korábbi Európa- és világbajnokokkal felvették a tempót, ami végül két nagyszerű döntetlenre futotta. És amire, valljuk meg őszintén, sokan nem fogadtak volna a torna előtt. A »halálcsoportnak« nevezett négyesben egyenrangú ellenfélként futballoztunk a portugálok, a franciák és a németek ellen, ami óriási eredmény, még akkor is, ha ma már tudjuk, egyik csapat sem került a legjobb nyolc közé az EB-n.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.