Több magyar szurkolót is vegzáltak a német hatóságok

2021-06-23 18:57:00
A nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie – mondta el Szijjártó Péter.

A bajor hatóságok nem engedélyezik, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz arénánál – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban. Szijjártó Péter hangsúlyozta: „ez egy példátlan gesztus, negatív értelemben sajnos, hiszen a konzuloknak az a munkájuk, hogy a külföldön tartózkodó állampolgárok számára az esetlegesen szükségessé váló segítséget megadják”. A miniszter felhívta rá a figyelmet, hogy akinek konzuli segítségre van szüksége, az a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő és  ügyeletben lévő telefonszámát hívhatja, amelyet a munchen.mfa.gov.hu oldalon lehet megtalálni.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie. Példaként egy olyan esetet hozott, melyben egy magyar szurkolókat szállító autóbuszt a német hatóságok kétszer is megállítottak. „Csak a konzul kollegáim hatorozott fellépésére engedték tovább az autóbuszt, kétórás várakozást követően” – mondta el a miniszter.

A külügyminiszter felhívta arra is a figyelmet, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezték a magyar szurkolók számára a nem intergált molinók bevitelét a stadionba. „Kérem a magyar szurkolókat ennek figyelembevételére, hogy a kellemetlenségeket el lehessen kerülni” – kérte a miniszter, hozzátéve, hogy a bajor hatóságok a stadionhoz való vonulást sem engedélyezték.

Nyitókép forrása: Facebook