Simonka György szerint Lázár János jobban tenné, ha csendben maradna

2021-06-22 08:18:00
A korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt képviselő szerint párttársa úgy tesz, mintha a „holdról jött volna”.

Interjút adott a 24.hu-nak Simonka György Békés megyei fideszes képviselő, aki ellen jelenleg korrupciós bűncselekmény miatt eljárás folyik. A politikus beszélt többek között az ügy jelenlegi helyzetéről, arról, hogy bűnösnek érzi-e magát, illetve arról is, hogy mit gondol Lázár Jánosnak az üggyel kapcsolatos kijelentéseiről.

Nehéz elviselni, hogy három év vegzálás után olyan eljárás alá vontak bennünket, mint a legkomolyabb gyilkosokat”

– kezdte a beszámolóját Simonka. Hozzátette viszont, hogy véleménye szerint nem kell majd börtönbe mennie, az ügyészek által leírt vádakat provokációnak tartja. „Alapvetően szerintünk az ügyünk nem áll rosszul, és a vádirat nem erősödött, hanem sokat gyengült, bár több vádlott is eladta a lelkét valamiért cserébe. Olyan emberekről van szó, akiknek már korábban volt valami a rovásán” – foglalta össze.

A politikus kijelentette, hogy nem érzi magát bűnösnek abban, ami a vádiratban állt. Kiemelte: „Fogalmilag kizárt, hogy 45 százalékot kaptam volna vissza a váddal érintett beruházások után, ugyanis az úgynevezett építési normagyűjteményben meghatározott költségeket nem lehet és nem lehetett átlépni. 55 százalékból pedig képtelenség megvalósítani ezeket a beruházásokat, ezt szakértői vélemények is alá fogják támasztani”.

Szóba került Lázár János azon kijelentése, miszerint Simonka majd „a bíróságon fejezi be a pályafutását”. A képviselő ezzel kapcsolatban kijelentette:

Először is, én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő”.

A dél-békési politikus elmondta azt is, hogy az általános vélekedés a Fideszben az, hogy „Lázár János szégyellje magát”. Hódmezővásárhelyi párttása kapcsán megjegyezte még: „Úgy csinál, mintha a holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid. Miről beszél? Sehol nem lenne, ha én nem nyerem meg neki a kétharmadot”.

Kép forrása: MTI Fotó: Soós Lajos