Csata Magyarországért

2021-06-20 20:22:00

Tamir Wertzberger
Neokohn
Ha a baloldal legyőzi Orbán Viktort, akkor senki sem lesz, aki megállíthatja a progresszívek radikális forradalmát és az új világrend kialakítását.

„Ha Donald Trump bukását valaki véletlennel magyarázta volna, akkor az izraeli kormányváltás, Benjamin Netanjahu és a Likud leváltása 12 év után, már a jele annak, hogy globálisan visszaszorulnak a konzervatív erők és erősödik a progresszív baloldal. Ez megváltoztathatja a hatalom egyensúlyát a nemzetközi porondon, radikalizált politikához és diskurzushoz vezethet szerte a világon.

Az amerikai és izraeli liberális-progresszív baloldal sikere nyilván motiválni fogja támogatóikat szerte a világon, és másolni akarják majd a módszert egyre több országban, melyek »konzervatív bástyának« számítanak. A következő állomás Magyarország, az ellenfelük Orbán Viktor és a Fidesz.

A magyar politika sok szempontból nagyon hasonlít az izraelire.

Szinte ugyanannyi lakosa van a két országnak, a többség konzervatív, s eközben komoly ideológiai és értékrendbeli különbség van a főváros és a vidék között. Mind a két helyen a jobboldal kormányoz már több mint egy évtizede, nagyon erős és karizmatikus vezetővel, aki az érdektelenségig gyűrte le az ellenzéket.

Akárcsak Netanjahu, úgy Orbán is a nyolcvanas évek végén kezdte politikai karrierjét, a kilencvenes években lett először miniszterelnök, és a kétezres évek elején újra miniszterelnök lett, több mint tíz évre. A hasonlóságoknak itt nincs vége. Mind a két kormány számára kiemelkedően fontos volt a nemzetépítés, eközben pedig pragmatikus külpolitikával kezelték szomszédjait és a nemzetközi közösséget.

Újabb azonosság, hogy Orbán és Netanjahu bizonyították a külpolitikában: történelmi konfliktusokat is fel lehet oldani, nagyszabású szövetségeket lehet kötni. Netanjahu kiállt az ellenséges amerikai demokrata kormány ellen az iráni nukleáris alku kapcsán, és Orbán is szembeszállt a német-francia dominanciájú EU-val szemben a bevándorlás és az európai értékek kérdésében.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.