Karácsony nyelvtudását mentegette Szabó Tímea a Facebookon, nem várt kommenteket kapott

2021-06-18 20:34:05
A kommentháborúban Karácsony Gergely, Kövér László és Áder János nyelvtudása is szóba került.

A XXI. század Intézet kutatója a Facebookon több alkalommal is Szabó Tímea posztjai alá kommentelt. Szabó Tímea erre a következőképpen reagált:

Deák Dániel, kormánypárti »elemző« annyira retteg a jövő évi választástól, hogy már kínjában a posztjaim alatt is kommentelget”.

A Párbeszéd társelnökének bejegyzésében továbbá arra is kitért, hogy „Kövér László egyetlen angol alapfokú nyelvvizsgával rendelkezik”, felvetve, hogy rettenetesen kíváncsi lenne „hogy

a t. házelnök úr milyen nyelven társalog ezen »nemzetközi tárgyalások« során. Felteszem: magyarul.

Ellentétben egy miniszterelnökkel, akinek az ország belső ügyeivel kell foglalkoznia, a házelnök rengeteget utazik. Akkor viszont érdekelne, hogy mennyibe kerülnek az adófizetőknek a házelnök tolmácsai...” Szabó Tímea ezt követően Áder János államfő nyelvtudására is megjegyzéseket tett.

Deák Dániel: Almát almával, körtét körtével

Deák Dániel kommentben válaszolt a posztra. Mint az elemző fogalmazott: „Almát almával, körtét körtével!

Tudtommal Karácsony Gergely miniszterelnök szeretne lenni, nem házelnök vagy köztársasági elnök”

– szögezte le. Mint fogalmazott: „A magyar politikai berendezkedésben pl. egy uniós csúcson (ahol a szünetekben nagy jelentősége van a négyszemközti, tolmácsok nélküli egyeztetéseknek) a miniszterelnök vesz részt, nem az államfő vagy a házelnök. Az említett levél a kínai vezetésnek ezek szerint Ön szerint sincsen kész, pedig erre ígéretet tett a főpolgármester. Ha ilyen dolgokban nem állít igazat, mivel garantálja, hogy pl. a Fudan ügyében komolyan gondolja mindazt, amit most hangoztat? Ígért pl. Tiborcz-adót is, de az sem valósult meg, hasonlóan a stadionstophoz, amellyel kapcsolatban a megválasztása utáni hetekben meg is állapodott a kormánnyal Karácsony.”

Az elemző hozzátette: „Egyébként

nem rettegek, hiszen látva az Önök demokratikus elköteleződését bízom benne, hogy senkit nem szeretnének „földönfutóvá” tenni azért, mert Önöknek nem szimpatikus kérdéseket mer feltenni. Vagy mégis?”

Viszontválaszok

„Ja, ilyenkor almát almával, ugye?” – kérdezett vissza a Párbeszéd társelnöke egy nevetős emoji kíséretében.

Az elemző ugyancsak válaszolt a képviselőnek. Mint írta: „Miért? Amíg főpolgármester volt érdekelt bárkit is, hogy tud-e angolul? Akkor a korábbi főpolgármesterekhez volt hasonlítva. Most azonban miniszterelnök szeretne lenni, így azokhoz hasonlítjuk!” – szögezte le.

A kommentháború vonatkozó részét az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: Facebook

 

Kapcsolódó hírünk

Lapunk korábban megpróbált utánajárni, mennyit költ a főváros Karácsony tolmácsaira. Bővebben erről ide kattintva olvashat.

Nyitókép: Trenka Attila