Momentumos politikus a Jobbiknak: Jöttök egy bocsánatkéréssel!

2021-06-16 19:32:00
Tompos Márton szerint a párt a pedofiltörvény megszavázásával megsértette a közös programot.

„Kedves Jobbikos szövetségeseink! Jöttök a teljes ellenzéknek és az LMBTQ+ közösségnek egy komoly bocsánatkéréssel!”írja a közösségi oldalán Tompos Márton, a Momentum Mozgalom jelöltje Teréz- és Erzsébetvárosban.

A politikus amiatt szólította fel a Jobbikot a bocsánatkérésre, amiért a párt igennel szavazott kedden a homoszexualitásra vonatkozó módosításokkal kiegészített pedofilellenes törvényre, holott a többi ellenzéki összefogásban résztvevő párt távol maradt a szavazástól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz törvényjavaslatot nyújtott be, amely szigorúbban büntetné a pedofil bűncselekményeket elkövető bűnözőket. A javaslatot később kiegészítették olyan módosításokkal, amely többek között megtiltaná, hogy az iskolákban a szexuális felvilágosítás a homoszexualitás népszerűsítésére irányuljon. A törvényjavaslatot a parlament június 15-én elfogadta.

Tompos szerint a Jobbik ezzel nemcsak, hogy egy olyan törvényhez adta a voksát, ami „még kilátástalanabbá teszi az LMBTQ+ fiatalok helyzetét”, hanem az ellenzék közös programjával is ellentétbe került. „Benne van a közös programunkban, hogy senkit nem diszkriminálunk, mégis megszavaztátok” – hívja fel a figyelmet a momentumos képviselőjelölt.

 

Kép forrása: Jakab Péter Facebook oldala