Arra kérjük a kormányt: hagyják békén a gyerekeinket

2021-06-11 13:56:00

Szivárványcsaládokért Alapítvány
Facebook
Azt kérjük a kormánytól, hogy hagyják békében élni a magyar szivárványcsaládokat és a gyermekeiket.

„Sok-sok szülő tette le úgy a gyerekét aludni tegnap este Magyarországon, hogy elkeseredettséget, szomorúságot, tompa szorongást, vagy dühöt érzett. Ez az érzés ma reggelre sem csitult. Az ok: a legújabb kormánypárti javaslat, ami a magyar szivárványcsaládokat és a hazai LMBTQ-közösséget érinti.

Az indítványba jópár helyen beleírták, hogy a »homoszexualitás népszerűsítése« ellen született. Az elfogadása azonban lehetetlenné teheti az olyan felvilágosító órák megtartását, ahol a gyerekek beszélgethetnek és információkhoz juthatnak a szexuális kisebbségekről, az elfogadásról, a kirekesztés társadalmi következményeiről, az érintett gyerekek pedig megtudhatják, hogy nincsenek egyedül. Betiltanák az olyan mesekönyveket, mint a szivárványcsaládok hétköznapjait bemutató »Micsoda család!«, vagy a »Meseország mindenkié«. Tilos lenne az olyan társadalmi célú hirdetések közzététele is, mint »a család az család« kampányindító kisfilmje, amelyben szülők, szakértők és elismert kutatók válaszoltak a szivárványcsaládokkal kapcsolatos félreértésekre, tévedésekre.

»Hagyják békén a gyerekeinket« – ezt mondta a miniszterelnök tavaly októberben a Kossuth Rádióban, amikor a »Meseország mindenkié« című mesekönyvről kérdezték. A tervezett módosításokat is gyermekek védelmével indokolják. A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint a javaslat elfogadása nem megvédi a kisgyerekeket, hanem épp ellenkezőleg: valós kockázatokat jelent rájuk, különös tekintettel a szivárványcsaládokban élő gyerekekre, és a másságukra ráébredő fiatalokra. Ezért arra kérjük a kormányt: hagyják békén a gyerekeinket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.