Jakab: Hadházy megmutatta a borsodi időközin, mennyire lehet rá számítani

2021-06-11 11:39:00
Reagált Hadházy Ákos megnyilvánulására a Jobbik elnöke.

Kisebb csörte alakult ki az ellenzékben a Jobbik és Hadházy Ákos között, miután kiderült: a párt Hadházy ellenfelét, az MSZP-s Tóth Csabát támogatja a baloldali előválasztáson. A bejelentésre mind Fekete-Győr, mind Hadházy reagált, előbbi szerint a Jobbik „egy olyan embert támogat, „aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó”, Hadházy pedig többek között szóvá tette, hogy Jakab Péter nem vállalta arccal Tóth Csaba támogatását. 

A Telex kérdésére Jakab most válaszolt Hadházy kritikáira. Azt írta, pártja azért támogatja Tóth Csabát, mert ő már többször bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt, „míg Hadházy Ákos ezzel nemcsak, hogy adós maradt, de a Borsodi időközi országgyűlési választáson, ahol a kétharmad lebontása volt a tét, megmutatta, hogy a csatamezőn mennyire lehet rá számítani valójában”.

A 22-es választásnak jóval nagyobb a tétje annál, minthogy olyat támogassunk, aki a csatatéren, amikor ott kellett volna lenni a fronton, inkább az ellenzéket támadta a Fidesz helyett”

– fogalmazott a Jobbik elnöke. 

Jakab Péter kitért arra is, hogy miért nem szerepelt a képen Tóth Csabával – hiszen korábban Jakab mindig szerepelt a fotókon a Jobbik által támogatott, más párthoz tartozó jelölt mellett –, mint mondta, „sajnos voltak már rossz tapasztalataink azzal kapcsolatban, hogy ha bizonyos pártnak nem tetsző döntést hozunk, akkor ellepik a trolljaik a Facebook-oldalamat gyűlölködő kommentekkel”.

Röviden megjegyzem

A 2020-as borsodi időközi választáson az ellenzék a jobbikos Bíró Lászlót támogatták. Bíró végül veszített, a választás után pedig Hadházy korrupcióval vádolta meg a politikust. Az esetről itt számoltunk be részletesebben.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd